Gå til sidens hovedinnhold

Paralympics-håp legger opp

Skytteren Sonja Tobiassen sikret i 2019 Norge en kvoteplass til Paralympics i Tokyo. Drøye 100 dager før lekene starter må hun legge opp som toppidrettsutøver.

I en pressemelding skriver Norges Skytterforbund at Tobiassen avslutter karrieren av medisinske årsaker.

– Det er med tungt hjerte jeg må fortelle at jeg må legge opp midt i oppkjøringen mot Paralympics. Det har oppstått helsemessige utfordringer som ikke gjør det mulig å fortsette som skytter i verdenstoppen, sier Tobiassen.

Hun er en av landets mest meritterte paraskyttere med 13 norske mesterskap og kongepokal i 2016 i rifle. Hun deltok i Paralympics både i 2012 og 2016. 13.-plassen fra London i 2012 er beste resultat.

Tobiassens siste internasjonale opptreden var VM i Australia høsten 2019. Der sikret hun Norge kvoteplass i Paralympics. Tromsø-skytteren var høyaktuell for å bli tildelt en billett til sommerlekene i Japan.

– Vi er veldig lei oss på Sonjas vegne og mener hun hadde fortjent så mye mer. Hun har hatt utfordringer gjentatte ganger i karrieren og alltid reist seg og kommet tilbake. Denne gangen er ikke det mulig, og dermed mister vi en sterk, viktig og flott topputøver i skytterlandslaget, sier landslagstrener Malin Westerheim.

(©NTB)