N'CASTLE - BLACKBURN: 3-1
WIGAN - TOTTENHAM 1-2:

Newcastle har fått mye kritikk fra dem som mener at klubben har solgt for mange av sine beste spillere. Joey Barton, som etter hvert forsvant til QPR, var en av klubbens egne spillere som slaktet ledelsen i klubben offentlig.

Nå slår manager Alan Pardew tilbake mot kritikken. Til å underbygge sine synspunkter kan han slå i bordet med tre seirer og tre uavgjorte på de seks første kampene i Premier League.

-La meg si det slik. Investeringene vi har gjort i laget, som har vært betydelige når vi snakker om spillerstallen, bør være enkelt å se for alle, sier Pardew. Han minner om at klubben fortsatt har spillere som Davide Santon og Hatem Ben Arfa i bakhånd.

Newcastle-manageren er spesielt imponert over nivået spissene hans har vist så langt. Lørdag scoret senegaleseren Demba Ba alle klubbens mål da Blackburn ble slått på St. James' Park. Makker Leon Best har notert seg for tre mål tidligere i sesongen.

-Spesielt de to som spilte i dag har holdt et veldig høyt nivå på banen. De er ikke de mest glamorøse spillerne ennå, men det gjorde det meget bra i dag, mener Pardew.

Bra dag for Ba
Demba Ba scoret to ganger på under fem minutter og ga et varsel om at han blir å regne med også i år. I fjorårssesongen hadde Ba sju scoringer på tolv kamper for et ellers svakt West Ham. I innledningen av denne sesongen har han slitt noe, men det skyldes ifølge Pardew mest islams fastemåned Ramadan.

David Hoilett svarte relativt kjapt med en flott redusering for Blackburn, men da Ba scoret sitt tredje mål bare ni minutter ut i annen omgang hadde ikke gjestene lenger noe å kjempe seg tilbake med.

Rasende Blackburn-spillere mente de skulle hatt frispark før Bas hattrick-scoring. Frustrasjonen var tydelig hos klubben som kun har vunnet én gang, mot Arsenal, så langt i Premier League. Med tjue minutter igjen ble også svenske Martin Olsson utvist for to gule kort rett etter hverandre.

Derfra og ut var det ingen tvil om at Newcastle vill dra i land en ny trepoenger.

HTML EMBED

Tidlig Vaart-mål
Rafael van der Vaart og Gareth Bale gjorde til tider underverker for Spurs i fjorårssesongen. Lørdag var duoen toneangivende da bortelaget skaffet seg et tidlig overtak borte mot Wigan.

Allerede etter tre minutter hadde Van der Vaart rukket å plassere inn et lettkjøpt mål bak Wigan-målvakt Ali al-Habsi.

Maynor Figueroa mistet ballen på håpløst vis til Emmanuel Adebayor. Tottenhams leiesoldat ga ballen videre til angrepskollegaen, som uten problemer kunne score kampens første.

Tjue minutter senere hadde Gareth Bale funnet den best plassen inne i Wigan-feltet på en corner fra Luka Modric. Waliseren headet inn 2-0. Mohammed Diamé reduserte for vertene, men da Steve Gohouri pådro seg sitt andre gule kort ble jobben for vanskelig for Roberto Martinez' spillere.

Brede Hangeland og John Arne Riise var på banen hele kampen da Fulham spilte 0-0 borte mot West Bromwich. Poenget Fulham fikk med seg var nok til å ta klubben over nedrykksstreken på bedre målforskjell enn Blackburn.

Begge lag har fire poeng etter seks kamper. WBA ligger nest sist på tabellen med samme poengsum.