RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Park berget sjefens bursdagsfest

Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
Sist oppdatert:
Ji-Sung Park sørget for hjemmejubel på Sir Alex Fergusons 24-årsdag som Manchester United-sjef.

MANCHESTER UNITED - WOLVES 2-1:

6. november 1986 tok Alex Ferguson over som manager i Manchester United etter Ron Atkinson. Mot Wolves håpet Ferguson på en flott feiring av sin 24-årsdag som United-manager, men det skulle vise seg at hjemmelaget skulle få det tøft mot heltente gjester.

Wolves kom til Old Trafford med ett fattig poeng på årets fem første bortekamper. Til gjengjeld møtte de et hjemmelag som bare hadde tapt poeng i én hjemmekamp (2-2 mot West Bromwich). De øvrige fire kampene hadde gitt tolv poeng og elleve scoringer.

Wolves nære på
Det ble en trist start på oppgjøret for Manchester United. Owen Hargreaves spilte fra start for første gang siden september 2008, men måtte forlate banen etter bare fem minutter. Da var det duket for portugisiske Bébé, og han trengte ikke mer enn fire minutter før han fikk sin første sjanse i kampen. Spissen kom seg i god skuddposisjon inne i 16-meteren, men heldigvis for Wolves ble skuddet blokkert.

Etter dette var det gjestene som skapte de største farlighetene på Old Trafford. 26 minutter var gått da Nenad Milijas forsøkte å styre ballen i det lengste hjørnet. Ballen gikk derimot i foten på Nemanja Vidic, og ballen trillet i stedet like utenfor nærmeste stolpe.

Skummelt var det også etter 42 minutter. Matt Jarvis dro seg fri på kanten og fikk slått inn foran mål, men Stephen Hunt nådde akkurat ikke fram.

Lurte Vidic
I stedet var det United som tok ledelsen. Darren Fletcher fant en umarkert Ji-Sung Park inne i 16-meteren, og Park sendte ballen kontrollerte til side for Wolves-keeper Marcus Hahnemann til 1-0 for vertene.

Ledelsen etter 1. omgang var noe heldig for United, men det så ut til at de tok mer kontroll på kampen etter hvilen. Overraskende var det dermed da Sylvan Ebanks-Blake plutselig ordnet 1-1 etter 65 minutter, etter å ha lurt både Nemanja Vidic og Edwin van der Sar.

Park ble helt
Etter dette presset naturlig nok United voldsomt på for et seiersmål, men Wolves forsvarte seg sterkt.

Tre minutter på overtid hindret imidlertid Ji-Sung Park en hjemmeflause for tittelkandidaten. Med sin andre scoring for dagen sikret Park både seg selv heltestatus og Sir Alex Ferguson en flott bursdagsgave.

- Vi måtte være tålmodige siden vi spilte uten mange etablerte spillere. Vi jobbet veldig hardt for å få et godt resultat, sa Sir Alex Ferguson til nyhetsbyrået PA etter kampen.

Med seieren er Manchester United bare to poeng bak serieleder Chelsea, men sistnevnte skal i aksjon mot Liverpool søndag kveld. Wolves på sin side er nest sist i Premier League med bare ni poeng etter 11 kamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere