RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP Photo/Khan Tariq Mikkel (Scanpix)

Parken-dommeren snakker ut

Sist oppdatert:
Dommer Herbert Fandel (43) mener han gjorde helt rett i å avbryte lørdagens kamp mellom Danmark og Sverige.

Etter at Sverige fikk straffe mot Danmark på stillingen 3-3 i lørdagens EM-kamp, rant det over for en dansk tilskuer. Den rabiate tilhengeren stormet banen og gikk til angrep på dommer Herbert Fandel. Tyskeren avbrøt kampen og tilkjente Sverige seieren.

Nå snakker mannen i sort ut om episoden.

- Tilskueren stormet inn på banen og angrep meg. Jeg ble overrasket og sjokkert, men for meg var det riktig å avbryte kampen. Vi må statuere et eksempel og vise at vold fra tilskuere og spillere ikke er akseptabelt, sier Fandel til nyhetsbyrået Ritzau ifølge Dagbladet.

Fandel takker for det danske lagets støtte under og etter episoden:

- Heldigvis ble jeg beskyttet av de danske spillerne da han stormet på banen. De danske spillerne og trenerne har vært veldig fair mot meg, og Morten Olsen kom bort til meg for å be om unnskyldning.

Christian Poulsen, mannen som forårsaket straffen med et velrettet mageslag mot Markus Rosenberg, har ikke Fandel like stor sans for.

- Jeg kan ikke forstå at en spiller oppfører seg på en slik måte, spesielt med tanke på at det var en klassekamp og en ekte fotballfest. Vi må gjøre det klart for brutale spillere som Poulsen at slik oppførsel ikke er akseptabelt, sier dommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere