Parkerte rivalene

Foto: (Reuters/Scanpix)

Lance Armstrong parkerte sine tøffeste rivaler, og gjenerobret ledertrøyen. I dag viste han hvem som er sjefen i Tour de France.

13.07.05 10:27

COURCHEVEL (TV 2 Nettavisen): - Det var en veldig bra dag, bedre enn vi hadde forventet. Laget reiste seg veldig fint, og nå er vi i gult igjen, sier Armstrong til TV 2.

Pensjonist-trøyen
Det er ennå mange knallharde mil igjen før Tour de France-sirkuset ankommer Paris, men etter å ha tatt tilbake den gule trøyen etter bare én dag, virker det sannsynlig at Lance Armstrong har fått den gule trøyen for godt.

- Jeg må diskutere litt med Johan Bruyneel rundt taktikken vår, men vi har posisjonert oss bra i forhold til rivalene. Jeg tror vi kommer til å forsøke å beskytte trøyen, sier Armstrong.

Dermed kan trøyen han fikk etter målgang i Courchevel være den han pensjonerer seg i.

Falt som fluer
Før Touren var CSCs Ivan Basso sammen med T-Mobile-trioen Jan Ullrich, Alexandre Vinokourov og Andreas Klöden regnet som amerikanerens største utfordrere. Men underveis i den 192,5 kilometer lange fjelletappene falt de av lasset, én etter én.

- Jeg snakket litt med de andre i teten da jeg hørte at avstanden bakover økte. Jeg prøvde å få de andre med på å kjøre, for å øke differansen til Basso og Ullrich mest mulig.

Da finalen i Courchevel nærmet seg, hadde Armstrong bare selskap av tre ryttere: Michael Rasmussen fra Rabobank og Illes Balears-duoen Alejandro Valverde og Francisco Mancebo.

Valverde var hakket sterkere enn Discovery-rytterne de siste 100 meterne og sikret en sterk etappeseier, men for "Big Lance" betydde det ingenting. Han kunne i stedet glede seg over igjen å ha grepet på konkurrentene.

For Basso ble slått med over minuttet og Ullrich med det doble, mens Vinokourov var over fem minutter etter amerikaneren i mål. Dermed blir det vanskelig å se hvem som skal hindre ham i å vinne sin sjuende strake Tour-seier.

Avskriver ikke T-Mobile
Michael Rasmussen ligger riktignok bare 38 sekunder bak amerikaneren, men ingen tror han kan utfodre Armstrong når Touren ankommer lavlandet igjen. Men Armstrong selv tar selvsagt ikke seieren på forskudd. I hvert fall ikke utadd.

- T-Mobile hadde en dårlig dag, men jeg tror ikke de er ferdige. Vi hadde jo en svak dag i helgen, men slo sterkt tilbake i dag, og det kan selvsagt T-Mobile også gjøre.

- Jeg skal i hvert fall ikke være den som avskriver dem, understreker han.

Reiste seg
Mange hadde stilt spørsmål til Discovery Channels styrke etter at laget viste svakhetstegn på lørdagens etappe. Men i dag viste amerikanerne at nedturen for tre dager siden neppe var mer enn en tilfeldighet.

- Lørdag var det krise, ingen tvil om det. Vi har ikke funnet noen forklaring, men har snakket ut om det som skjedde. Vi jobbet kanskje litt for mye den første uken, samtidig som vi kanskje var litt for selvsikre. Det var ydmykende for alle på laget, men i dag revansjerte laget seg virkelig.

- Vi har det beste laget i verden. Uten tvil, slår Arsmtrong fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag