Påskemoro på Leangen

Foto: hesteguiden.com

Vår V5-banker på Leangen søndag har en så billig oppgave, at vi ikke kan spekulere.

Det har vært en strålende uke for Sportspills eksperttips og spesielt Espen Edvardsen. Så sent som mandag denne uken spilte Espen Edvardsens tips til V4-løpene på Åby og V65-løpene på Bollnäs inn over 400 000 kroner på diverse andelslag og Sportspill har dermed alene spilt inn over 1 million kroner på sine andelslag siden oppstarten av Eksperten onsdag 20. mars.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Lørdag ble det igjen helt eventyrlig treff for Espen Edvardsens to systemspill under V75-løpene på Klosterskogen. Begge ble levert som andelslag på Eksperten . Med den superfrekke bankeren 6 Thai Broadway i V75-7, suste begge systemspillene inn med sju rette. Det innebar 91 987 kroner i utbetaling for sju rette, i tillegg inneholdt hvert av systemene 26 seksere til en verdi av kr 661 per stk og 269 femmere til en verdi av kr 55. I tillegg ble det en bråte seksere og femmere på diverse andre andelslag og Sportspills andelslag spilte inn mer enn 350 000 kroner denne fantastiske lørdagen.

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl 18.00
V5B kl 19.00

DD kl. 20.00

Det er Leangen travbane i Trondheim som er arrangør av søndagens doble V5-omgang. Dessverre er det svært tynne felter i Trondheim søndag. Når fire av de åtte V5-løpene kun skraper sammen åtte og ni hester, blir det ikke like moro for oss spillere. I tillegg ser det rimelig oversiktlig ut, men da skal det samtidig lite til for at det smeller all den tid det kommer til å bli levert mange samlebonger. Vi spiller flate bonger i V5A-spillet, men i B-spillet ser det så oversiktlig ut at der velger vi for en sjelden gangs skyld samlebonger.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Må galoppere grovt
Det er selvsagt ikke optimalt å bankerspille en hest som har blitt disket for galopp i to av sine tre siste starter, men for å tape V5-5A/V5-2B er det kun galoppen som kan felle 5 Gjerv Prinsen. Han var rett og slett kanonbra når han tok ned folkebankeren Prins Tom på Leangen i sin nest siste start og møter så skrøpelig motstand denne søndagen, at han helt sikkert kan vinne selv om han skulle galoppere fra start. Gjerv Prinsen holder solid V75-klasse på sitt beste og i følge trener og kusk Morten Valstad gikk hesten med for korte brodder sist. Vi kan ikke annet enn å lansere Gjerv Prinsen som vår banker i både V5A og V5B-spillet denne søndagen.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5 B: 3-1 C: 6-7-4-2

HTML EMBED

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Kun ni hester til start i V5-1A, men likefullt et fint spilleløp. 5 Marlov har vi både bankerspilt og satt først flere ganger på Leangen de siste månedene og det er en hest vi liker godt. Blir stor favoritt i dette løpet, men søndag synes vi Marlov møter bra motstand og da garderer vi.

1 Dream Va Bene forsvant i dundrende startgalopp som favoritt for snaue to uker siden, men imponerte stort i to strake seiersløp før det. Møter skjerpet motstand nå, men har garantert mye å gå på. 5 Back Tee er en hest vi liker, men Arve Sjoner liker ikke høyretommen og kjører fortsatt veldig passivt. I et lite felt skal den spurtsterke vallaken regnes tidlig. 7 Fam Filiokus fikk alt sydd opp sist mandag og vant på trøtte bein. Hoppa må smyge med for å komme til sin rett, men er i bra form.

6 Roux The Day dukker opp i regi Magne Olsen og leverte et par gode løp for Frode Hamre tidligere i vinter. 3 Abby Tutterø trengte løpet sist etter lang pause og kan være merkbart forbedret søndag. 2 Dream Brew, 9 Marionmetropolitan og 8 Say Superb er heller ikke sjanseløse og vi helgarderer på det største V5-forslaget.
Rangering V5-1A: A: 5 B: 1-5-7-6 C: 3-2-9-8

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

V5-2A - Varmblodshester. Norskfødte 3-åringer. 2140 meter voltestart.
Leangen sliter med å fylle opp løpene og derfor er to av de åtte V5-løpene søndag åpent for hester som ikke har startet i totoløp før. Det er utfordrende for oss spillere og i dette treårsløpet er fem av de tolv startende hester som ikke har startet før. Uansett må vi sette rutinerte 11 Shocking Icon først. Satt tidlig i tet sist, her blir det andre forutsetninger og selv om hesten er bra, føler vi han blir vel stor favoritt.

Gode rapporter er det både på 3 Sugar Sandman (tar turen fra Østlandet) og 4 Vacation Man og da skal begge disse tidlig på bongen. 8 Kalland Scofield viste flott fart mellom galoppene sist og er nok moden for en solid rekordforbedring. 10 Gjølmes Bird sliter på svingene, men kapasiteten er flott. 12 Pia Tutterø er jevn og rask, men ikke den tøffeste dama i klassen. Vi synes vel disse seks skiller seg litt ut her.
Rangering V5-2A: A: 11 B: 3-4-8-10-12 C: 1-7-9-2-6-5

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart. Monteløp.
Åtte hester til start i dette monteløpet over tre distanser og vi må sette 8 Canny Boy først. Niåringen gikk et helsvett løp sist mandag for Morten Valstad og har vist en rekke ganger at han trives under sal. Dyktige Victoria Amundsen og Canny Boy skal ha en fin vinnersjanse her og full vei er en fordel.

7 Haveaheart opptrer ujevnt, men gjorde et fint løp sist og trives godt i monte. Det gjør også vanskelige 6 Powerful Lavec, men Liv Pedersen er byttet ut med urutinerte Stephanie Werder søndag og det trekker klart ned for den galopplystne vallaken. 3 Tanita's Delegate har en flink rytter og det trekker opp. 1 Pilgrim Fabienne kan lede lenge ettersom vallaken står alene på strek. Fem hester bør rekke meget langt i dette monteløpet.
Rangering V5-3A: A: 8 B: 7-6-3-1 C: 4-5-2

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
12 år gamle 7 Sean Trot har funnet et nytt gir og vært strålende i sine fire siste starter. Imponerte voldsomt i seiersløpet fjerde sist (satt helt sist runden fra mål) og var strålende toer bak montekongen Moon Dreamer under Unionstravet på Momarken for et par uker siden. Fra et litt bedre startspor hadde vi bankerspilt hesten, men herfra kan det bli dødens og da strør vi på med et par garderinger.

4 Lord Francis prøvde et fånyttes angrep via tredjespor i bronsedivisjonsfinalen forrige lørdag. Tilbake i mer vante omgivelser har vallaken vist at han duger. 5 Thai Extreme ble fyrt av fra start sist og satt i tet fra tolvtespor etter 300 meter. Det straffet seg og Blekkan-traveren stivnet mye siste 100. Tilbake på sprint nå og Blekkan bør velge ryggløp nå. Svenskegjestene 2 Gossip's King og 6 Lucky Moment er aktuelle på videre gardering.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 7 B: 4-5-2-6 C: 1-9-3

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Fintstammede 6 Tanita's Juliano blir vår favoritt i dette svært uoversiktlige løpet der de seks strekhestene fortsatt har tilgode å avlegge sin totodebut. Trener og kusk Bjørn Garberg tror på en god mulighet og fra springspor kan det bære rett til tet.

1 Commander er også en spennende type. Leverte et fint prøveløp og startsporet kan ikke kusk Atle Solhus klage på. 12 No Sugar Please kommer fra Frode Hamres kvalitetsfylte stall og dukker opp i regi Magne Olsen. Stor outsider i Leangen-debuten. 4 Ivory Jano viste fart i prøveløpet, men også at han kan galoppere. Bak disse er det åpent og vi velger å gardere bredt i V5-3B.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 1-12-4-3-11 C: 8-7-10-2-5-9-13

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Edvard Kristiansen sitter opp bak to store favoritter i de to siste V5B-løpene og feilfritt har vi vondt for å se 1 Alsaker Elfax tape V5-4B. Men innerspor bak bilen og lang pause gjør det hele litt uvisst og da garderer vi litt.

11 Villmix er variabel, men klemte til med seier på sterke 27.0 i Østersund nest sist. Må regnes tidlig her på den prestasjonen. 8 Sterkar årsdebuterer og gjennomførte en flott treårssesong. Sprint og åttendespor er ikke noe gull, men Sterkar tåler å gjøre mye selv. 9 Ylvjo må ha det servert, men niendespor bak bilen borger for et fint løp underveis.

6 Dag Jerven har normalt ingen fordel av sprint, men er flink til å holde farten helt til mål. 12 Lykkje Svarten hadde gjerne sett distansen 500 meter lenger og får stå som en liten outsider etter lang pause fra et krevende startspor.
Rangering V5-5B/DD-1: A: 1 B: 11-8-9-6-12 C: 4-7-3-5 D: 2-10

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
2 Beauty Di Quattro har vunnet sportrekningen og må ha en flott sjanse til å legge på til to strake her i avslutningsløpet. Hoppa har forbedret seg gjennom hele vinteren og tok en velfortjent seier for tre uker siden. Det lukter tidlig tet her og i DD-spillet bankerspiller vi hoppa.

6 Regal B.R. er neppe langt bak på kapasitet, men er avhengig av tempo for å kunne slå favoritten. 1 Scream var litt forbedret sist og står flott til spormessig søndag. 12 Moni Strong står leit til, men varslet gryende storform sist. 4 Justaminute har ingen vakker programrad, men et veldig fint løp på papiret. Det er mye som tyder på 2 Beauty Di Quattro i V5-5B.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 2 B: 6-1-12-4 C: 5-9-8-7-11-10-3

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.