RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pass deg, Cancellara

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Neste sesong skal Philippe Gilbert til topps på dette podiet.

I år har den belgiske kraftpakken fra Verviers rasket med seg Amstel Gold Race og Giro di Lombardia.

I tillegg ble han nummer tre i Gent-Wevelgem, Flandern rundt og Liège-Bastogne-Liège. Philippe Gilbert hadde altså en toppsesong. Neste år sikter han enda høyere:

- De seks store klassikerne er en drøm, men jeg vil prøve å ta dem en etter en. Neste år sikter jeg meg inn mot Flandern rundt, avslører Gilbert overfor belgiske Het Laatste Nieuws.

Foretrekker Flandern og Liège
Rittene belgieren snakker om er Milano-Sanremo, Paris-Roubaix, Giro di Lombardia, Liège-Bastogne-Liège, Paris-Tours og Flandern rundt. Belgieren har altså krysset to av dem av lista allerede (har vunnet både Lombardia og Paris-Tours to ganger).

Tilbake i april var ikke 28-åringen i stand til å stå imot Fabian Cancellara. Gilbert hadde allerede sluppet, da sveitseren kvittet seg med Tom Boonen oppover Muur-Kapelmuur. Til slutt tok han tredjeplassen to minutter og ti sekunder bak vinneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

At han velger å satse nettopp på Flandern rundt er ikke tilfeldig:

- Man kan være 100 prosent foran Milano-Sanremo, men likevel ende opp på 20.-plass. Det skjer aldri under Flandern rundt. Starter du rittet i toppform, vil du i verste fall ende opp på topp 5-lista, forteller han.

- Jeg drømmer også om Liège-Bastogne-Liège, fordi det minner om Flandern. Man blir ikke dårligere enn topp 5 der, heller, om man gjør tingene riktig i forkant.

Dropper Paris-Nice
For å sikre at han ankommer rittet i praktslag i starten av april, kommer Omega Pharma-Lotto-rytteren til å endre på sesongoppkjøringen.

Neste år gjør Gilbert som Hushovd og lader opp i Tirreno-Adriatico i stedet for Paris-Nice.

- Det (Paris-Nice) har utviklet seg til bli et ritt for klatrere. Det blir for tøft for meg på den tiden av året.

Tirreno-Adriatico blir vanligvis sett på den perfekte oppladningen for sprintklassikeren Milano-Sanremo. Ettersom Gilbert ikke har sin styrke på flatene, velger han trolig å holde en lav profil under «La Primavera» og heller vente på rittene der han får brukt sin styrke i bakkene for alt det er verdt.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere