Gå til sidens hovedinnhold

Pass deg, Dos Santos!

Alistair Overeem debuterte i UFC på overbevisende vis - Brock Lesnar la opp.

En gigant takket for seg, mens en annen tungvekter introduserte seg selv på imponerende vis da Ultimate Fighting Championship avholdt sitt siste stevne i 2011 fredag.

Det var knyttet stor spenning til møtet mellom Brock Lesnar og Alistair Overeem, ettersom vinneren kommer til å møte mesteren, Junior Dos Santos, til tittelkamp.

Overlegen Overeem
Man hadde ikke trengt å være en ekspert for å skjønne hva de to gigantene ville satse på. Overeem ønsket å holde kampen stående for å bruke sine fantastiske kickboksingferdigheter, mens Lesnar ønsket å ta nederlenderen i bakken og bruke sin styrke som bryter.

Lesnar klarte aldri å komme i nærheten av å ta Overeem ned i bakken og dermed ble det lett match for K1-, Dream- og Strikeforce-mesteren.

John Olav Einemos tidligere lagkamerat i Golden Glory landet flere knær og spark mot kroppen til Lesnar, før han avsluttet kampen med å hamre løs på den sittende kjempen.

Mario Yamasaki hadde ikke annet valg enn å gå inn og stoppe kampen.

Da kommentator Joe Rogan intervjuet Lesnar etter kampen, avslørte den tidligere wrestleren at han legger opp med øyeblikkelig virkning.

- Jeg tar av meg hatten for Alistair Overeem og for alle mine treningspartnere. Jeg vil takke min kone og familien min. Dette var siste gangen dere så meg i oktagonet. Jeg lovet barna mine og kona mine at hvis jeg vant denne kampen, ville jeg gå for tittelen og det ville være min siste kamp. Men hvis jeg tapte i dag ... Alistair, det har vært en glede, sa Lesnar og ga motstanderen en klem før han forlot oktagonet for siste gang.

- Ikke nervøs
Brock Lesnar har etter sin UFC-debut i 2008 møtt flere av verdens beste tungvektere og notert seg for sterke seiere mot blant andre Frank Mir, Randy Couture og Shane Carwin.

Etter to tap på rad i første runde, er det nå slutt for den storvokste 34-åringen.

MMA-entusiaster verden over kan nå se fram til en ordentlig kamp om tungvektstittelen når Alistair Overeem møter brasilianske Junior Dos Santos en gang i 2012.

Overeem var, naturlig nok, strålende fornøyd etter sin UFC-debut.

- Publikum var fantastisk, stemningen var herlig, og det var en god atmosfære. Det har ikke helt gått opp for meg ennå, men jeg er veldig fornøyd, sa Overeem til MMAfighting.com

Nederlenderen avviser at han var nervøs før møtet med Lesnar.

- Jeg var ikke nervøs. Jeg visste hva jeg skulle gjøre, men denne kampen var så stor. Hele verden så på, og jeg har fått meldinger fra hele verden. Det er til min fordel. Jo større kampen er, jo bedre er jeg, sa en fornøyd Overeem.

Diaz leverte igjen
I stevnets nest siste kamp, møttes Nate Diaz og Donald Cerrone.

De to hadde virkelig fyrt opp stemningen seg imellom før møtet, og på torsdagens pressekonferanse ble det virkelig ampert mellom de to lettvekterne.

I selve kampen var viste Diaz seg som den beste bokseren. Kampen foregikk stående gjennom 3 x 5 minutter og 26-åringen viste glimrende presisjon med sine slag.

Cerrone lyktes stort sett kun med spark mot beina til Diaz, som gang på gang sendte Stockton-gutten i bakken.

Da dommernes poeng til slutt ble avgjørende, var det likevel ingen tvil om hvor seieren ville havne.

Nate Diaz tok en fortjent seier og ser nå bedre og bedre ut for hver kamp han stiller opp i. Forrige gang lillebror Diaz var i oktagonet vant han med en armbar mot Takanori Gomi.

Einemo: - Stor fan av Gustafson
Donald Cerrone kunne trøste seg med at de to fikk 75.000 dollar hver i Fight of the Night-bonus.

Knockout of the night gikk til Johny Hendricks, som knocket ut Jon Fitch allerede etter 12 sekunder av første runde. Hendricks kunne også innkassere en bonus på 75.000 dollar.

Med skandinaviske øyne er det verdt å merke seg at Alexander Gustafsson noterte seg for sin fjerde strake seier og tok enda et steg mot toppen av lett tungvektsdivisjonen.

Vladimir Matyushenko ble stoppet på TKO allerede etter 2.13 av første runde.

Norges egen UFC-stjerne John Olav Einemo avslører at han er en stor tilhenger av svensken.

«Er en stor fan av Gustafsson så bra vi ikke er i samme vektklasse» skrev nordmannen til en fan på Twitter.

Om to uker er Dana White og resten av UFC-sirkuset på plass i Rio de Janeiro, hvor blant andre José Aldo skal forsvare sin tittel i fjærvektdivisjonen.

Det blir også UFC comeback for «Cro Cop-dødaren» Gabriel Gonzaga.

Kommentarer til denne saken