RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pass deg, Lukas Bauer!

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
Sist oppdatert:
Eldar Rønning reiste seg fra sykesenga og sendte ut et støyende skremmeskudd.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): 26-åringen var den som ble hardest rammet av magevirus under landslagets høydesamling i Val Senales siste uka i oktober. I ti dager satt han i sofaen uten å trene i det hele tatt.

Siden mandag har han gått på ski – og spist seg feit.

BAKGRUNN:Brøt med Rodal-opplegget

Søndag leverte han et monsterløp i sesongåpningen på Beitostølen. En seiersmargin på 22 sekunder på en klassisk tikilometer, er ren og skjær utklassing. Og det var ikke noe dårlig startfelt.

- Det er selvfølgelig alltid vanskelig å vurdere, men jeg tror nok dette hadde vært et palløp i verdenscupen, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

LES ALT OM SESONGÅPNINGEN PÅ BEITOSTØLEN!

- Enorm matlyst
Rønning vil heller ikke spekulere. Men at det var et godt løp, er selvfølgelig ikke skogningen uenig i.

- Jeg var ikke nede i kjelleren i det hele tatt og ble knapt stiv, erkjenner han smilende overfor Nettavisen.

- Hvordan er det mulig etter en slik sykdomsperiode?

- Man får mye overskudd av å sitte i sofaen i ti dager. Og jeg har hatt en enorm matlyst de siste dagene, så jeg hadde litt å ta av.

- Var det full klaff?

- Nja... Det eneste jeg kanskje kunne ha gjort annerledes, var å starte et par sekunder saktere. Det fungerte veldig bra teknisk, spesielt i dobbelttak med fraspark, som jeg føler jeg er blitt veldig bra på, sier Eldar Rønning.

- Var deppa
Nettavisen våger påstanden at Rønning hadde vunnet uansett motstand. Dermed er sist vinters suverent beste langrennsløper Lukas Bauer advart. Tsjekkeren trenger neppe å frykte Rønning under verdenscupåpningen i Gällivare neste helg, ettersom det da står skøyting på programmet. Men når det skal gås klassisk i Kuusamo om to uker, må Rønning tåle det største favorittstempelet.

Også flere av de andre løperne på allroundlandslaget, som har slitt med sykdom, viste at de er i framgang. Derfor var det en lettet gjeng som myldret i målområdet på Beitostølen søndag formiddag.

- Vi var veldig deppa alle sammen da vi ble sjuke på tampen av ei veldig bra samling. Derfor er dette motiverende. Det ser ikke ut til at vi har tapt så mye som man kunne frykte, konstaterer Rønning.

(les videre under bildet)

Dahl rett inn på laget
Men selv om en allrounder sto øverst på pallen, var det også en sprinter som viste seg fram. John Kristian Dahl ble nemlig nummer to, og bekreftet det fredagens sprint bar bud om: Han er i kalasform!

Morten Aa Djupvik nøler derfor ikke med å gi finnmarkingen klarsignal for den klassiske 15-kilometeren i Kuusamo om to uker.

- Jeg har ambisjoner i distanserenn også. Det skal bli gøy å få sjansen når jeg er i form, sier John Kristian Dahl, som ikke la skjul på at han følte seg forbigått ved et par uttak sist vinter.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere