*Nettavisen* Sport.

Pass dere, Vålerenga!

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Sparta har ikke gitt opp kampen om førsteplassen. Det beviste de mot Vålerenga i kveld.

Favorittene før kveldens kamper ble overkjørt og kampen om de øverste plassene blir stadig tøffere.

Med 6-3-seier over Vålerenga nærmer Sparta Sarpsborg seg den antatt suverene tabelleneren i sesonginnspurten. Det gjenstår fortsatt noen poeng opp til de blåkledte, men skal vi tro resultatet er «sarpingene» i kjempeform når elleve kamper gjenstår.

På bortebane sørget Stavanger Oilers for 1-3-seier. De puster nå motstander Lørenskog i nakken på tabellen. Kun to poeng skiller de to i kampen om tredjeplassen.

Overraskende sterkt av Sparta
Det var heftet stor spenning til oppgjøret mellom Sparta Sarpsborg og Vålerenga som har prydet sesongen. På hjemmebane imponerte Sparta stort.

Vålerengas Steffen Thoresen scoret kampens første mål. Mot slutten av første periode overtok derimot Sparta dominansen og beholdt overtaket kampen ut. Alexander Larsson sto for to mål og den avgjørende 6-3-scoringen. Jonas Elofsson assisterte to nettkjenninger og var en viktig del av resultatet.

Vålerenga spilte en bra siste periode, men klarte ikke å kopiere Spartas seks mål.

Oilers klatrer på tabellen
Oilers satte inn to kjappe mål i første periode. Minutter senere måtte de selv plukke pucken ut av nettet etter skudd fra Tommy Jakobsen. Men Lørenskog kom aldri nærmere vestlendingene, som scoret sitt tredje i andre periode.

De kunne juble inn i dusjen vitende om at fjerdeplassen er tatt fra Lillehammer IK.

Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.