*Nettavisen* Sport.

Pass opp, Trondheim

Vålerenga kommer for fullt. De siste ni kampene har gitt ni seirer og 56 mål. Nå har oslolaget scoret dobbelt så mange mål som fjorårsvinner Storhamar.

09.01.05 21:19

STAVANGER - VÅLERENGA 3-5: Etter søndagens seier over Oilers i Stavanger er Vålerenga bare tre poeng bak serieleder Trondheim, som vant 3-2 over Storhamar etter straffeslag.

Oslolaget banker den ene pucken etter den andre inn i motstandernes mål, samtidig som Chris Mason sørger for at seriens beste keeper spiller med Vålerenga-drakt.

Men søndag holdt Vålerenga på å rote seg vekk. Kjell-Richard Nygård og Erik Ryman pådro seg utvisninger med 36 sekunders mellomrom i midtperioden, og Stavanger utnyttet 5-mot-3-spillet på beste måte.

Timo Ahmaoja reduserte til 1-2 før Ryman måtte i utvisningsboksen nok en gang, noe Zdenek Nedved utnyttet ved å utligne til 2-2. Pekka Kärkkäinen ga Stavanger ledelsen 3-2 før sisteperioden.

- Vi tar fortsatt for mange utvisninger på feil tidspunkt. Vi er et solid lag, men må spille smartere. Stavanger kom inn i matchen igjen, og det var unødvendig, sier Anders Myrvold til TV 2 Nettavisen.

Trener Knut Jørgen Stubdal er helt enig.

- Det sto og vippet i dag. Vi hadde egentlig kontroll bortsett fra fem minutter i andre periode. Vi kunne vunnet mye her også, mener Stubdal, som fremhever Scott Hartnell som lagets beste i Siddishallen.

Vålerenga manglet flere viktige spillere. Øystein Olsen er influensasyk, Travis Brigley sliter med vond rygg, Bård Sørlie har en kranglete skulder og Christian Thygesen måtte også stå over søndagens kamp.

Det bekymrer ikke Stubdal, som heller gleder seg over at målproduksjonen kommer fra flere hold

- Vi har fire gode rekker, og er ikke avhengig av at én rekke står fram. Før denne kampen hadde vi scoret dobbelt så mye som Storhamar, humrer Stubdal fornøyd.

Se resultater og kampfakta fra alle kamper i eliteserien her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.