Passet og EM ødelegger Åges drøm

Foto: (Scanpix)

Derfor tror ikke Åge Hareide at han får en toppjobb i europeisk toppfotball.

20.11.07 06:55

MALTA (Nettavisen): I mandagens VG sa Åge Hareide at han regnet med at han kom til å slutte helt innen fotballen hvis Norge ikke gikk til EM-sluttspillet.

Drømmen lever likevel, og det er en toppjobb som trener i en utenlandsk klubb. Noe sånt må nemlig til for at Hareide skal være sikker på å finne tilbake til entusiasmen han har brukt som drivkraft i alle sine år innen fotballen.

Svak i troen
Hareide har imidlertid liten tro på at han vil bli tilbudt akkurat den jobben som han ønsker i utlandet.

- Det er et veldig trangt nåløye, og vi må ikke glemme at vi kommer fra en steinrøys oppe i nord. Man kommer ikke unna det geografiske. Folk kikker ikke hit først. Man må også være realist. Man burde hatt sterke resultater med landslaget hvis man skal tenke på det. Sannsynligvis blir det slik at når jeg slutter med å dette her, så går jeg over til noe helt annet.

- Er det bare en jobb i utlandet som kan få deg til å fortsette?

- Ja, sannsynligvis innen klubbfotballen.

Hareide innrømmer at det har kommet noen forespørsler underveis - også det siste året - men at han ikke har lagt for mye i det.

- Ingenting er reellt før man ser styret i øynene. Da er man ganske nær. Snakker man med agenter kan det være ganske fjernt - uansett hva som blir sagt.

(Saken fortsetter under.)

- Hva gjør egentlig andre på en søndag?
Samtidig innrømmer Hareide at et liv utenfor fotballen frister veldig.

- Av og til tenker man jo, hva fanken gjør egentlig andre? Da vi var i Oslo søndag, kikket jeg ut i de tomme gatene og tenkte hvordan er det å ha et annet liv enn dette også? Det er fantastisk kjekt og utrolig artig å jobbe med fotballen. Det er et fantastisk priveligeum, men av og til kunne det være godt å leve mer normalt også, sier han.

- Det gjelder spesielt den sosiale biten. Jeg føler at jeg har mistet en del der. Jeg har mistet kontakten med venner. Når jeg har fri, er de på jobb. Det har fjernet meg fra mange. Så vi får se. Jeg får ta en diskusjon med meg selv.

- Jeg kikket nylig på dagboka fra da jeg var i Rosenborg. Det var 300 treninger og 60 kamper på en sesong fra vi møttes på Kanariøyene i januar til vi spilte i Beograd i Uefa-cupen i slutten av november. Det var en uke fri midt på sommeren. Ellers er det å være klubbtrener et jækla kjær hele tiden, og nå er det flere av dere journalister. Det er flere sponsorer, og alle skal ha sitt. Også spillerne. Det krever overskudd og entusiasme til å gi av seg selv.

- Ikke noe hokus pokus
Uansett hvordan EM-kvalifiseringen ender, så vil Hareide reise til trekningen av neste års VM-kvalifisering. Deretter vil han så sette seg ned med fotballforbundet for å diskutere fremtiden. Begge parter har på opsjon på to år til.

Per-Mathias Høgmo, toppfotballsjef, er krystallklar på at de ikke er inne i andre prosesser, men at de kun forholder seg til avtalen de nå har med Hareide.

- Vi forholder oss til avtalen vi har med ham, og jobber nå også for å få Ola til å bli med videre i to år til. Så tar vi det derfra. Noe mer hokus pokus er det ikke. Vi driver ikke med andre prosesser samtidig, sier han til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag