Fredag morgen sprakk nyheten om at Liverpool er i ferd med å hente den ettertraktede FC Porto-spilleren Luis Diaz på tampen av januarvinduet.

Ifølge den troverdige journalisten Fabrizio Romano skal Liverpool ha lagt inn et bud på rundt 40 millioner euro, samt en bonuspakke på rundt 25 millioner euro.

Romano meldte fredag ettermiddag at budet offisielt var lagt inn og at den 25 år gamle vingen skal være svært positiv til en slik overgang.

LES OGSÅ: Tidligere Liverpool-spiller bekymret for Salah-situasjonen

- Budet er akseptert

SIC-journalist Pedro Sepulveda kunne senere fredag melde om at budet skal ha blitt akseptert. Han opererer med summen 45 millioner euro+15 millioner euro. Videre skriver portugiseren at Diaz kommer til å tjene rundt 3,5 millioner euro i året som Liverpool-spiller og at han skriver under på en kontrakt fram til sommeren 2027.

Nyheten kom kort tid etter at flere medier hadde meldt at Tottenham forsøkte å kjøpe spilleren. I tillegg skal Manchester United også ha hatt et godt øye til vingen.

Liverpool skal allerede, ifølge flere rapporter, ha sendt et medisinsk team til Argentina for å gjennomføre legesjekken. Colombianeren oppholder seg for tiden der i forbindelse med kommende landskamper.

- Forvirring i United

Ifølge Manchester Evening News og journalist Samuel Luckhurst hevdes det imidlertid at den påståtte Manchester United-interessen skal være overdrevet.

LES OGSÅ: Hevder Van de Beek er opprørt: - Angrer på å ha lyttet til Solskjærs råd

Han skriver i en artikkel fredag at United ikke hadde colombianeren på radaren.

- Det har blitt antydet at United var med i kampen om Diaz, men det skal ha forvirret sentrale folk i klubbledelsen. United hadde ingen planer om å gjøre et framstøt mot Diaz denne måneden, skriver Luckhurst om situasjonen i sin artikkel.

Journalisten hevder at Old Trafford-klubben er fornøyd med å ha spillere som Marcus Rashford, Jadon Sancho og Anthony Elanga tilgjengelig som venstrevinger.

I tillegg har manager Ralf Rangnick funnet ut at nykommer Jadon Sancho også kan brukes, og trives, i en venstrevingposisjon, noe som gjør behovet enda mindre.

LES OGSÅ: Mener Guimarães kan være Premier League-klubbens redning: - Kan nesten garantere det

Skal vi tro Daily Mail så er imidlertid Luis Diaz en spiller Rangnick har hatt svært lyst på og at han skal ha vært fast bestemt på å hente inn 25-åringen.

Hevder Liverpool ville vente

Liverpool skal også ha hatt Porto-vingen høyt oppe på sin ønskeliste og fikk se ham på nært hold da klubben møtte nettopp portugiserne i Champions League.

Luis Diaz var én av spillerne som imponerte mest i de to gruppekampene i fjor.

Merseyside-klubben skal i utgangspunktet ha ønsket å vente med å gjøre sitt framstøt til sommeren, men den angivelige interessen fra Tottenham og Manchester United skal ha ført til at sportsdirektørene Michael Edwards og Julian Ward ikke turte å vente lenger. Ward overtar jobben som Edwards har i dag fra sommeren og Daily Mail skriver at de to mennene har jobbet tett sammen for å få i stand en overgang.

LES OGSÅ: Ekspert tror Conte kommer til å lage kaos: - Jeg tror han forlater klubben

Byrival Everton er en annen klubb som har fulgt Luis Diaz tett og ifølge Daily Mail skal Rafael Benitez har forsøkt å hente ham til til blå så sent som i august.

Tottenham på sin side skal ha sett på Diaz som et perfekt alternativ etter at en overgang for Wolves' Adama Traore strandet. Londonklubben skal ha kommet med et konkret bud, men resultatet av det er trolig at spilleren drar til Liverpool.

Nytt slag for Conte

Dette kommer mest sannsynlig ikke til å falle i god jord hos manager Antonio Conte, skriver Daily Mail. Italieneren skal være fast bestemt på å styrke troppen nå i januarvinduet, men må nok en gang se en spiller han har sansen for glippe for klubben.

LES OGSÅ: Mener Pogba bør skifte klubb: - Man kan se at han ikke er fornøyd

25 år gamle Diaz beskrives som en rask, direkte og målfarlig ving, som kan score spektakulære mål. Om han signerer for Liverpool vil han tilføre både bredde og kvalitet i klubbens angrepsrekke og hovedsakelig konkurrere med folk som Sadio Mané og Diogo Jota om en plass i førsteelleveren til manager Jürgen Klopp.