*Nettavisen* Sport.

Påtalenemnda oppretter sak på Eriksen

Follo-treneren er glad for at påtalenemnda ser på saken.

16.07.12 17:03

Follo-trener Hans-Erik Eriksen gikk selv ut med opplysningene om at han hadde mottatt penger mot innsideinformasjon mellom 2000 og 2005.

Påtalenemnda oppretter nå sak på Follo-trener Hans-Erik Eriksen i etterkant av erkjennelsene han har kommet med i politiavhør.

- På bakgrunn av forholdene Eriksen har erkjent vil påtalenemnda vurdere forholdene opp mot fotballens regelverk, og om det er grunnlag for å gå videre med saken til doms- og sanksjonsutvalget, sier leder av påtalenemnda i NFF, Knut Fure i en pressmelding.

Follo-trener Hans-Erik Eriksen var i dag i møte med NFF-ledelse. Han uttrykker at han er glad for at forbundet nå vil se nærmere på saken.

- Jeg er glad for at påtalenemnda går inn i saken og dette uttrykte jeg ønske om til generalsekretæren. Det er en lettelse å ha lagt alle kortene på bordet. Jeg er opptatt av å legge denne saken bak meg, men er samtidig forberedt på å ta konsekvensene av mine handlinger. De siste dagene har vært knalltøffe, men jeg føler samtidig en stor lettelse over å ha fortalt sannheten, sier Eriksen.

- Jeg har mottatt penger jeg ikke skulle hatt ved å lure en annen person. Derfor ønsker jeg å gjøre opp for meg, og det har jeg fortalt fotballforbundet, forteller Eriksen.

Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, setter pris på initiativet fra Eriksen.

- Eriksen har lært, og har vist stor vilje til at det kan komme noe godt ut av denne saken. Vi skal sette oss ned å diskutere detaljer for hvordan han kan gjøre opp for seg, men nå skal han få ro og fred de neste dagene. Samtidig er det viktig å understreke at saken behandles på vanlig måte etter våre formelle juridiske regler, sier Siem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.