Gå til sidens hovedinnhold

Patrick Thoresen degradert

Patrick Thoresen ble tirsdag flyttet ned til farmerlaget, og går dermed på en voldsom lønnssmell.

Thoresen har sittet på tribunen i fem av de seks siste kampene i NHL, og ble tirsdag degradert fra NHL og Edmonton Oilers til AHL og Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

- Jeg er veldig skuffet, sier Thoresen til Nettavisen.

Men:

- Det kan også være bra for meg. Nå får jeg spille hockey igjen.

Ti dager?
Hvis alt fungerer i AHL-ligaen kan oppholdet likevel bli kortvarig.

- De har sagt at de i utgangspunktet skal holde meg der nede i ti dager for så å hente meg opp igjen. Men det er klart - man vet jo aldri, sier nordmannen.

Vel vitende om at det er mange variabler.

- Kan gjøre meg bedre
23-åringen får trolig 3-5 kamper i AHL-ligaen, og bortimot 20 minutters spilletid per kamp. Dermed får han den matchtreningen han har gått glipp av i NHL den siste tiden.

Forhåpentligvis finner han da også tilbake til formen han hadde i starten av sesongen.

- Dette blir en viktig periode for meg. De andre spillerne jeg kjemper mot har jo alle vært nede på farmerlaget en gang i løpet av sesongen, og har lært av det. De har blitt bedre av det. Nå kan det samme skje med meg, sier han.

Edmonton har akkurat hentet en ny løper til stallen, Petr Nedved fra Philadelphia, og NHL-reglene er klare på hvor mange spillere man kan ha i hver posisjon. Denne gangen gikk det altså ut over nordmannen.

Det kan også ha vært lettere å sende ned nordmannen som er inne i sin første kontraktsperiode, enn mer rutinerte spillere.

- Ja. Det er nok lettere å sende ned meg med førsteårskontrakt enn noen av de andre som har såkalt waiver - som ikke er inne i sin første kontrakt. Da kan de bli hentet av andre klubber i løpet av 24 timer, sier han.

- Ingen krise
Samtidig innebærer degraderingen en voldsom lønnsreduksjon. Thoresen hadde 3,68 millioner kroner i årslønn i NHL-spiller, men går ned om lag tre millioner i årslønn i AHL - så økonomisk er det all grunn til å håpe på et så kort opphold som mulig utenfor NHL.

- Det er som natt og dag med lønn, men ingen krise. Jeg har jo vært i NHL noen måneder allerede, sier han.