SKOTTLAND-TSJEKKIA 0-2

Bayer Leverkusen-spiss Patrick Schick ble den store helten da Tsjekkia slo Skottland i gruppe D i EM mandag ettermiddag. Bayer Leverkusen-spilleren sendte tsjekkerne i ledelsen like før pause med en utsøkt heading.

Etter hvilen tok Schick det hele til et nytt nivå da han doblet ledelsen med en vanvittig scoring fra midtbanen. Skottland-keeper David Marshall stod langt ute i det Tsjekkia satte i gang en kontring. Schick oppfattet situasjonen, dunket til fra midtbanen, over keeper og videre inn i det åpne målet.

- Han er helt enorm. Har du sett på maken. Ha pøser inn scoringer over en lav sko fra hele banen. Det prøver man kun på om man er stinn av selvtillit, sier TV 2-kommentator Endre Olav Osnes om det han fikk se.

Kommentatorkollega Kasper Wikestad mente at Skottland fortjente en scoring tidligere i oppgjøret, men kom på andre tanker da han fikk se den tsjekkiske spissens vanvittige scoring.

- Glem det! Mesterskapets scoring. Wow, skriver han på Twitter.

Den tidligere skotske storscoreren Chris Sutton er nå ekspert for BBC. Han trodde nesten ikke det han fikk se av den tsjekkiske spissen mot sitt eget fedreland.

- «Slick» fra Schick. Utrolig avslutning, skriver Sutton.

Ifølge Independent-journalist Miguel Delaney var Schlicks avslutning fra 49,7 meters hold. Totalt var ballen over tre sekunder i luften før den landet i nettet.

Skottland deltar i sitt første EM-sluttspill siden EM i England i 1996 og skapte flere gode sjanser i sin første kamp i mesterskapet på 25 år.

Stuart Armstrong, Lyndon Dykes og Scott McTominay kom alle til gode muligheter utover i andre omgang. Ingen av skottene maktet å sette ballen bak Tomás Vaclík.

- Det er nesten helt utrolig at Skottland ikke har fått en scoring her, kommentere Osnes mot slutten av kampen.

Mål fikk de imidlertid ikke, og skottene fikk dermed en verst tenkelig åpning på EM.

- Vi er skuffet. Jeg synes vi spilte veldig bra, sier Skottland-spiller John McGinn til BBC, og får støtte av lagkamerat Stuart Armstrong.

- På dette nivået må du være klinisk. Det var Tsjekkia i dag. Vi må lære av det som skjedde og gjøre noen små endringer på spillet vårt før kampen mot England på fredag.