Paul Ince: - Solskjær er ikke kapabel til å gjøre jobben

FÅR KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United sliter i motvind og har tapt fire av de sist seks Premier League-kampene.

FÅR KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United sliter i motvind og har tapt fire av de sist seks Premier League-kampene. Foto: Martin Rickett (AP)

Den tidligere Manchester United-profilen Paul Ince har sett seg lei av Ole Gunnar Solskjærs Ferguson-referanser og mener nordmannen ikke er rett mann for jobben.

25.04.19 22:30

Paul Ince skapte debatt da han uttalte at de aller fleste managere ville fått umiddelbar suksess ved å ta over ansvaret for Manchester United etter José Mourinho.

Uttalelsene kom midt under Ole Gunnar Solskjærs fantastiske seiersrekke i starten av hans tid som United-manager.

Nå har vinden snudd på Old Trafford, og medvinden laget fløy framover med de første månedene etter at Mourinho fikk sparken, har blitt til kraftig motvind.

United har tapt fire av de siste seks Premier League-kampene og skal få slite med å sikre Champions League-spill neste sesong.

- Ikke kapabel

Paul Ince mener vi nå ser beviset på at han hadde rett hele tiden.

- Jeg sa det før han ble annonsert som manager og fikk kjeft for det, men det jeg sa var riktig. Jeg ønsker at han skal lykkes, men jeg tror ikke han er kapabel til å gjøre jobben. Det er en enorm ombyggingsjobb, sier Ince i sin PaddyPower-spalte.

IKKE IMPONERT: Paul Ince har helt fra starten vært kritisk til ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

51-åringen, som selv har vært manager for blant andre Blackburn og Blackpool med lite hell, mener United vil slite med å tiltrekke seg spillerne som trengs for å snu den vonde trenden.

- Vil spillerne som trengs for å gjennomføre dette ønske å komme til United for å spille under ham? Jeg er ikke sikker. Det er noe annet enn Guardiola og Klopp, som prøver å tiltrekke seg spillere, mener han.

Ince, som vant to Premier League-titler med Manchester United i 1993 og 1994, mener United-ledelsen tok en forhastet avgjørelse da Solskjær ble ansatt.

- Faktum er at de burde ventet til slutten av sesongen før de ga noen den permanente jobben. De hadde det ikke travelt med å ansette ham, men alle ble dratt med i euforien og tenkte med hjertet i stedet for med hodet. Hadde du gått til styret nå og spurt om de burde gitt ham jobben, tror jeg vi vet hva de ville sagt, sier Ince.

NYTT TAP: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United måtte se seg slått av Manchester City på Old Trafford onsdag. Foto: Phil Noble (Reuters)

Lei av Ferguson-snakk

London-mannen har også sett seg lei av at Solskjær stadig refererer til Manchester Uniteds tidligere manager, Sir Alex Ferguson.

- Ole må komme seg over Sir Alex Ferguson - han er United-manager nå. Vi har prøvd denne snille fremtoningen. Det er fortid nå. Vi må komme oss videre fra det. Alt dette Ole legend-greiene ... ja, han ble matchvinner i Champions League-finalen i 1999, vi skjønner det. Men han er ikke en legende - han er manager for Manchester United.

- Å gjenta hvordan han gjør det på Ferguson-måten er nytteløst. Jeg blir lei av det, og jeg vet at andre føler det samme. Ferguson er ikke manager lenger - enkelt. Det er ikke tvil om at han ville hjulpet hvis Ole var i trøbbel, men jeg er drittlei det. Han må glemme fortiden og innse at Ferguson ikke er manager lenger, smeller det fra Ince.

Neste mulighet for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær til å slå tilbake er hjemmekampen mot Chelsea førstkommende søndag.

United må vinne kampen for å holde liv i drømmen om Champions League-spill neste sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.