Paul Pogba har til gode å komme på banen for Juventus etter overgangen fra Manchester United i sommer. Det ble tidlig i september klart at Pogba måtte opereres i kneet, og det har siden vært usikkert om han rekker VM.

Mandag bekrefter hans agent at han mister mesterskapet i Qatar, ifølge det franske nyhetsbyrået AFP. Det ble klart etter undersøkelser søndag og mandag.

– Etter helgens undersøkelser er det veldig smertefullt å kunngjøre at Paul Pogba fortsatt trenger å bli bedre. Som følge av dette kan han ikke være med Juventus før VM og heller ikke Frankrike i mesterskapet, sier Rafaela Pimenta i en uttalelse.

Les også: Viaplay varsler sparing etter Premier League-nedtur

Avrevet menisk

Det var i en treningskamp mot mexicanske Chivas at det gikk galt for den skadeplagede franskmannen. Undersøkelser i etterkant viste at Pogba hadde en avrevet menisk.

Han forlot sesongoppkjøringen med Juventus i USA for ytterligere undersøkelser hos en spesialist i Italia. Konklusjonen ble at han måtte opereres.

Pogba har vært en viktig brikke for det franske laget, og han ble verdensmester for sitt land i 2018.

Les også: City er impotente uten Brauten

Må komme seg etter operasjon

Fotballjournalist franske Téléfoot, Yassin Nfaoui, skriver mer om situasjonen på Twitter:

«Rafaela Pimenta, Paul Pogbas agent bekrefter at franskmannen mister VM. Etter medisinske undersøkelser utført i går og i dag i Torino og Pittsburgh, må verdensmesteren komme seg etter operasjon.»

Nfaoui skriver videre:

«Paul vil gjerne fortsette så snart som mulig, men han må være tålmodig, jobbe hardt i disse vanskelige tidene og gi det beste av seg selv for å komme tilbake på banen for fansen og laget sitt, så snart som mulig.»