Gå til sidens hovedinnhold

Paul Pogba sendte Manchester United til topps på tabellen

Franskmannen sørget for seier borte mot Burnley med sin scoring i andre omgang, men kan være tilbake på benken i neste kamp. Nå advares Ole Gunnar Solskjær mot å benke stjernen.

BURNLEY - MANCHESTER UNITED 0-1:

For første gang siden august 2018 topper Manchester United tabellen i Premier League. Det etter at Ole Gunnar Solskjærs menn slo Burnley borte tirsdag.

Det betyr at United nå er oppe i 36 poeng etter 17 ligakamper og er tre poeng foran Liverpool som står med 33 poeng. De to lagene møtes på Anfield søndag.

Matchvinner

Paul Pogba ble den store helten for bortelaget med sin scoring i andre omgang.

Stjernen har hatt et turbulent United-karriere, med mye rykter om en mulig overgang til både Juventus og Real Madrid, men i det siste har han storspilt for klubben.

Journalist James Robson påpeker imidlertid at Pogba har mistet mye av glansen blant mange fans og at flere ønsker ham vekk fra klubben etter sesongen.

- Pogba ser ut til at han trives igjen. Uniteds fans kan med rette spørre seg hvorfor de ikke har fått se mer av dette - og mange av dem ønsker likevel fortsatt å bli kvitt ham til sommeren. Men i denne formen kan han fort ha et ord med i laget i andre halvdel av sesongen, skriver han på Twitter.

Pogba ble spurt etter kampen om han nå var tilfreds med situasjonen i United.

- Vi visste at dagens kamp ville bli tøff og vanskelig, men vi ville jo selvsagt vinne. Vi vet det er vanskelig å komme hit. Me vi fikk tre poeng og er fornøyd med det. Men det er fortsatt lenge igjen av sesongen og nå må vi ha fokus videre, sier Paul Pogba til Sky Sports.

- Jeg er alltid tilfreds når jeg vinner. I dag vant vi og jeg er fornøyd med at vi spiller bra. Nå kommer det flere store kamper som vi må ha fokus på, sier han.

Advarer mot å droppe Pogba

Samuel Luckhurst, som følger Manchester United tett for Manchester Evening News, mener Solskjærs valg av Pogba til tirsdagens kamp, peker mot at han kommer til å benke franskmannen til søndagens møte med Liverpool på Anfield.

- Det at Pogba startet var muligens et hint om at han er tilbake på benken til kampen mot Liverpool, men nå må de finne en plass til ham i startelleveren. Det er nok rettferdig/fornuftig å ta inn igjen Fred eller Scott McTominay på laget, men den formen Pogba viser nå krever at han starter den kampen, skriver han på Twitter.

Solskjær selv var full av lovord om Pogba etter kampslutt.

- Jeg har alltid sagt at Paul Pogba er en stor spiller for oss. Han er en viktig type i garderoben, en som de andre gutta ser opp til, han er tross alt en verdensmester. Akkurat nå ser vi det beste av Paul - etter at han har vært både skadet og smittet av Covid-19. Derfor er det naturlig at han trengte tid på komme tilbake i form, sier Solskjær til Sky Sports.

Bruno Fernandes-glipp

Det ble en ganske oppstykket første omgang på Turf Moor, der dommerteamet kom mer i fokus enn de store målsjansene, selv om begge lag hadde sine muligheter.

LES OGSÅ: Mourinho rister på hodet av Parkers skandale-utspill: - Alvorlig talt

Vertene frampå først og i det sjuende minutt vant Ashley Westwood en duell i boksen og fikk headet ned til navnebror Ashley Barnes. Men i duell med Harry Maguire var de bare nesten at Burnley-angriperen fikk pirket ballen i nettmaskene.

Rundt 20 minutter var spilt da Anthony Martial presenterte seg. Franskmannen forsøkte en brassevariant etter forspill av Bruno Fernandes, men det ble blokkert.

Like etter fikk hjemmelaget sin største sjanse i omgangen. Fernandes mistet ballen på egen banehalvdel og ballen ble sendt fram til Chris Wood. Spissen fikk fyrt av fra 14 meters hold, men Eric Bailly kom på ballen og fikk styrt den like utenfor.

VAR-bonanza

Etter en snau halvtime ble det VAR-bonanza. Først gikk Luke Shaw hardt inn mot Johann Berg Gudmundsson på den ene banehalvdelen, før Robbie Brady la Edinson Cavani bakken i andre enden av banen på ulovlig vis.

LES OGSÅ: Solskjær innrømmer at det han så på tabellen skapte uro: - Jeg var bekymret

Både VAR og dommeren vurderte situasjonen og kom fram til at den første nullet den andre og dermed endte det med gul kort til Shaw etter mye om og men.

Burnley fikk også frisparket og prøvde å ta det kjapt uten å få lov til det av dommeren. Neste forsøk tilfalt Brady, som slo den inn i feltet, men forbi alle.

Maguire-mål annullert

I det 36. minutt trodde Maguire han hadde sendt United i ledelsen. Men mens stopperen feiret med å gå ned på kne, kom beskjeden om at målet var annullert.

TV-bildene viste at Maguire brukte armene i duellen ved bakre stolpe og selv om slikt ofte får passere i Premier League, valgte dommerne å slå ned på det denne gang.

LES OGSÅ: Fernandes roser Pogba: - Laget trenger ham

Rett før pause var Martial nær scoring. Franskmannen klinket til fra distanse og ballen hadde god retning, men keeper Nick Pope fikk avverget til corner.

Dermed sto det 0-0 etter de første 45 minuttene i Burnley.

Pogba-scoring

Manchester United tilrev seg et initiativ i kampen etter pause og selv om Burnley på sedvanlig vis jobbet godt defensivt, så skapte vertene nå lite forover.

LES OGSÅ: Ekspert mener Salah-statistikk vekker oppsikt: - Peker mot at han er problemet

Gjestene fra Manchester skapte noen farligheter i ny og ne, og Edinson Cavani fikk blant annet et par gode muligheter til å nette i løpet av omgangen.

Etter rundt 70. minutter skulle det lykkes for bortelaget og det var Paul Pogba som scoret. Marcus Rashford fikk ballen ute på høyre og fant Pogba ved 16-meteren. Franskmannen traff på halvvolley og satte ballen i mål via en motspiller.

Burnley våknet litt til liv etter scoringen og skapte to gode muligheter mot slutten av kampen, men United holdt unna og fikk med seg alle poengene.

Reklame

Hva skjer dersom man vinner 925 millioner?