*Nettavisen* Sport.

Paul Pogba skal være klar til å levere inn overgangssøknad

ØNSKER NY UTFORDRING: Paul Pogba har kommet med oppsiktsvekkende uttalelser. Foto: Lee Jin-man (AP)

Pogba ønsker seg en overgang til Real Madrid, og innrømmer at tiden kan være moden for en ny utfordring.

16.06.19 14:17

Det ble kjent da spilleren snakket med media i Tokyo på søndag.

- Tiden er moden for en ny utfordring

Paul Pogba har de siste dagene vært på rundtur i østen - og det var i forbindelse med dette at de smått oppsiktsvekkende uttalelsene kom.

- Som du sier, det har vært mye prat og mye tenkning også. Jeg har vært i Manchester United i tre år, og det har vært veldig bra. Noen bra - og noen dårlige øyeblikk, slik det er for alle andre også.

Før han legger til:

- Etter alt som har skjedd denne sesongen, og med tanke på at dette har vært min beste sesong så langt, så tror jeg tiden er moden for meg å få en ny utfordring et annet sted, sa Pogba ifølge The Guardian.

Paul Pogba har fortsatt to år igjen av sin kontrakt med Manchester United, i tillegg til at klubben har opsjon på ytterligere ett år. Det medfører at Manchester United har ganske sterke kort i forhandlingene, og klubbene skal fortsatt være langt unna hverandre hva gjelder prisvurdering på spilleren.

- Dette var alltid planen

Samuel Luckhurst følger United tett for lokalavisen Manchester Evening News, og journalisten skriver på søndag at en overgang til Spania etter tre sesonger hele tiden var planen til Mino Raiola - spillerens agent.

- Da Raiola rådet Pogba til å returnere til Manchester United i 2016, var premisset at han skulle ordne han en overgang til Spania etter tre sesonger. United har vært klare på at de ikke ønsker å selge Pogba, skriver Luckhurst på Twitter.

Journalisten legger også til at han ikke har noen problemer med å forstå at spilleren selv ønsker seg en overgang bort fra United.

- Pogba har et fantastisk talent, men han er en nikkedukke som styres av Raiola. United er dårlig styrt, og dermed har dette kunne skje. Klubben er også i en dårligere posisjon enn da Pogba ankom i 2016, så det er forståelig at han ønsker å dra.

- Villig til å streike

Pogba skal være fast bestemt på å tvinge gjennom en overgang til Real Madrid, og står klar til å levere inn en overgangssøknad til Ed Woodward og resten av United-styret.

Om det ikke skulle nå frem, skal Pogba være beredt til å gå ut i streik for å tvinge frem en overgang. Det innebærer at han ikke vil møte opp som avtalt til sommeroppkjøringen med resten av United-troppen.

I sentrum av det hele finner vi spillerens agent, superagenten Mino Raiola - som nylig ble klarert for å gjøre avtaler i sommer, ettersom Court of Arbitration for Sport behandler anken hans.

Ifølge ABC vil Raiola tjene 22 millioner euro hvis Pogba får sin overgang til Real Madrid, og selv skal Pogba ha godtatt at han må ned i lønn hvis overgangen skal materialisere seg.

Manchester United skal ønske seg svimlende 180 millioner euro for Pogba, men i Madrid har de verdsatt franskmannen til nærmere 125 millioner euro.

- Offer for kritikk

Manchester United knuste den daværende overgangsrekorden da klubben hentet tilbake Pogba fra Juventus i 2016. Klubben betalte angivelig 89 millioner pund for spilleren, som kanskje har til gode å vise at han kan levere på et høyt nivå over flere sesonger.

Selv mener Pogba at kritikken i stor grad handler om at han er en midtbanespiller - og ikke spiss.

Summen min var høy. Det skjedde samtidig som en del andre overganger, så det er greit. Jeg tror dette handler litt om at jeg er midtbanespiller. Folk ser på spisser fordi de scorer mål, så det er nok hvorfor dette har en såpass stor påvirkning, uttalte Pogba nylig.

- Jeg tror ikke Neymar og Mbappé får høre det fordi de er spisser.

Sesongen 2018/2019 var Pogbas aller beste hva angår målpoeng på klubbnivå. Franskmannen vartet opp med 16 mål og 11 målgivende for United denne sesongen på totalt 47 kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag