Paul Scholes straffet av FA

AKSEPTERER STRAFFEN: Paul Scholes erkjenner at han gjorde feil.

AKSEPTERER STRAFFEN: Paul Scholes erkjenner at han gjorde feil. Foto: Anthony Devlin (Pa Photos)

Manchester United-legenden aksepterer straffen.

I april tok FA ut siktelse mot Paul Scholes fordi den tidligere United-spilleren hadde satt over 140 forskjellige spill på fotballkamper i perioden 17. august - 12. januar 2019.

Nå har den nåværende tv-eksperten fått sin dom:

En bot på 8000 pund - nærmere 90.000 kroner.

Scholes skal ha satt åtte spill på Manchester United-kamper, i perioden da hans tidligere lagkamerater Ryan Giggs og Nicky Butt var involvert i klubben.

Et annet spill ble satt på at Valencia ville slå Barcelona, da Gary Neville var hovedtrener i klubben.

I tillegg til dette ble åtte spill satt på FA-cupkamper, men i en uttalelse fra FA understreker fotballforbundet at dette skjedde etter at Salford var eliminert fra turneringen.

Scholes har vært deleier i klubben siden 2014, med en rekke andre tidligere United-profiler. FA har ikke funnet grunn til å tro at Scholes har satt penger på utfallet av Salford-kamper, og heller ikke den korte perioden Scholes var trener for Oldham Athletic skal han ha satt penger på eget lag.

I en uttalelse på onsdag legger United-legenden seg flat etter kjennelsen fra FA.

- Jeg aksepterer dommen. Jeg ønsker å beklage, og jeg har full forståelse for boten fra FA. Det var en ærlig feil, og det var på ingen måte meningen å bryte reglene. Jeg trodde, feilaktig, at så lenge det ikke var en personlig kobling mellom meg og kampene jeg satt penger på så ville det ikke være noe problem, sa Scholes i en offisiell uttalelse.

Og la til:

- Når det er sagt, så forstår jeg nå at det ble feil og at jeg burde ha gjort meg forstått på regelverket da dette skjedde.

Til sammen skal Scholes ha satt spill for 26.159 pund (ca 286.000 kroner), og gjort seg en profitt på 5831 pund (ca 63.783 kroner).

Paul Scholes, nå 44 år gammel, vant elleve Premier League-titler med Manchester United og spilte 66 landskamper fra England før han la skoene på hylla for godt i 2013.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.