Pearce: - Europa neste

Foto: (EPA/Scanpix)

Etter lagets sjette kamp uten tap under Stuart Pearce's ledelse, slo manageren fast: - Nå kan vi vinne en plass i Europa.

30.04.05 20:51

MANCHESTER CITY - PORTSMOUTH 2-0: City er blitt forvandlet til et vinnerlag etter at Pearce tok over etter at Kevin Keegan plutselig forsvant ut portene på City of Manchester Stadium. Mot Portsmouth var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle gå.

- Det er en helt annen "go" over laget nå, sa Pearce til Sky Sports etter kampen.

Europa-cup neste år

De lyseblå har klatret opp til 8. plass på tabellen nå, etter å ha vaket lenge nede på 12-15. plass. Nå mener Pearce at det er på tide å stille nye krav til lagets spillere. Kravet er å sikre en plass i UEFA-Cupen til neste år.

- Det ville vært enkelt å si at Europacup-spill blir vanskelig, særlig med bare to kamper igjen av sesongen. Men hvorfor ikke legge press på spillerne og si: "Dette kan vi få til", sa Pearce.

- Hvorfor ikke si at, "Jo, vi skal vinne kampene, og gjør vi det er vi kanskje i UEFA-Cupen.

City møter Aston Villa og Middlesbrough i sine siste to kamper, og vil med seier ha sjanse på 6. plassen som gir UEFA-Cup-spill.

Ertet på seg Pompey-benken

Under kampen lørdag klarte den gamle tankbacken å erte på seg hele Portsmouths trenerbenk. Da Pompeys Matthew Taylor skulle ta innkast rett ved City-benken, sa Pearce et par stygge ord til spilleren som Portsmouth-manager Alain Perrin og treneren Joe Jordan reagerte sterkt på.

- Det var bare noe for moro skyld. Men det var tydelig at deres trenerteam tok det hakket mer seriøst, lo Pearce etter kampen.

Det er ikke første gang den ferske manageren er i trøbbel på grunn av oppførselen. Etter seieren over Liverpool for tre uker siden, nektet han å takke Rafael Benitez for kampen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.