*Nettavisen* Sport.

Pearce leder England

Foto: Pa Photos/Scanpix

Stuart Pearce blir mannen som skal lede England mot Nederland.

09.02.12 14:39

Stuart Pearce tar midlertidig over ledelsen av det engelske landslaget etter Fabio Capellos avgang onsdag. Han skal lede laget i privatlandskampen mot Nederland i slutten av februar.

Hvem som blir permanent manager er ikke bestemt, og det ønsker Det engelske fotballforbundet å bruke tid på.

- Vi har fokus på å finne den beste erstatteren vi kan, så fort som det er fornuftig mulig, sa FA-formann David Bernstein på en pressekonferanse torsdag.

Stuart Pearce er trener for U21-landslaget til England og for Storbritannias olympiske landslag som skal delta i OL i sommer.

- Foretrekker engelsk manager
Bernstein fikk på pressekonferansen spørsmål om det var mulig å kjøpe fri Harry Redknapp fra jobben som Tottenham-manager og gjøre ham til landslagstrener. Redknapp har vært favoritten både blant spillere og presse etter at avgangen til Capello ble kjent.

- Jeg ønsker overhodet ikke å kommentere enkeltnavn, sier Bernstein.

Han sier likevel at en engelsk manager er å foretrekke, men det er ikke noe absolutt krav.

- Nei, han blir ikke definitivt engelsk. Vi foretrekker en engelsk eller britisk person, men aller helst vil vi ha den beste personen, sier Bernstein.

Kan få delt jobb
Bernstein åpner også for at en manager, som Redknapp, kan ha fast jobb som Premier League-manager ut sesongen og likevel ta over som landslagssjef.

- Vi er åpne. Men vi vil ikke haste inn i noe. Vi begynner å jobbe med saken med høyeste prioritet i morgen, sa Bernstein.

Kampen mot Nederland er den eneste landskampen som skal spilles før sesongen i Premier League er over. Derfor er det trolig ikke noe stort problem å la Redknapp fullføre sesongen i Spurs, før han fullt og helt vender oppmerksomheten mot England.

Den første kampen til en ny fast manager vil bli mot Norge på Ullevaal 26. mai.

Trakk seg etter krangel
Capello trak seg onsdag kveld som landslagstrener etter uenighet med FA om kapteinsvalget på landslaget. Capello ønsket Chelseas John Terry som kaptein, mens FAs styre fratok Terry kapteinsbindet fordi Terry i øyeblikket står tiltalt for rasisme etter kommentarer som falt mot QPRs Anton Ferdinand.

Bernstein ville ikke kommentere om FA måtte betale Capello en pengesum for å løse ham fra kontrakten et halvt år før den gikk ut. Capello skal ha tjent rundt 55 millioner kroner i året på å være landslagssjef. Bernstein avviser at Capello var en feilansettelse.

- Det var unektelig dyrt, men det var ingen tabbe, sa Bernstein.

Redknapp har ikke tenkt tanken
Mannen alle nå ønsker som landslagssjef, Harry Redknapp, hevder selv at han ikke har ofret jobben en tanke det siste døgnet.

- Jeg har aldri tenkt på det. De (forbundet) vil ta den avgjørelsen de ønsker og forhåpentlig blir den til det beste for landet, sier Redknapp til BBC.

Redknapp har tidligere sagt at det ville være en drøm å bli landslagssjef. At Capello nå er ferdig i jobben synes han var overraskende.

- Det kom som et sjokk. Jeg ble overrasket. Vi visste at han ville reise til sommeren. Jeg hadde ikke trodd det skulle skje nå, sier Redknapp til BBC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.