Pedersen: - Ble redd og sint

Foto: Reuters / NTB scanpix

Spissen ble angrepet og fikk flaske i hodet.

16.06.13 16:48

To norske medlemmer fra U21-troppen ble angrepet og havnet i bråk utenfor nattklubben Clara i Tel Aviv, bekrefter medieansvarlig for den norske U21-troppen i fotball.

Det var først det israelske nettstedet ynet.il som meldte om saken. Der ble det hevdet at to norske spillere var angrepet og lettere skadet. Det sto også i artikkelen på hebraisk at politiet hadde arrestert to menn som skal ha stått bak bråket.

Det var de norske U21-deltakerne, Marcus Pedersen og lederen Thomas Ødegaard, som var involvert i episoden.

De reiste til politistasjonen i Tel Aviv etter oppstyret for å bidra i etterforskningen av de mistenkte. En tredje norsk spiller ble også med dit, skriver medieansvarlig Ole J. Askeland i en epost til NTB.

- Det er betryggende og beroligende at israelsk politi var på stedet og arresterte gjerningsmannen eller -mennene straks. Heldigvis er ingen av våre alvorlig skadet.

LES OGSÅ: - Vi er j***** stolte

- Nå skal vi ha en rolig dag her i Tel Aviv, før vi reiser hjem i natt. Vi kommer ikke til å forfølge saken, sier landslagstrener Tor Ole Skullerud.

Overfor VG forklarer Skullerud at Pedersen ble angrepet av én eller flere personer.

- Jeg ble først veldig redd, så sint. Nå er jeg bare glad det endte godt og uten skader, sier Marcus Pedersen, en av de to som var direkte involvert i episoden.

Pedersen sier til VG at han blant annet fikk en flaske i hodet, og at angrepet kom helt ut av det blå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Poppe Cornelius (NTB scanpix)

At to medlemmer av den norske U21-troppen ble trukket inn i bråket var helt tilfeldig.

- Dette kunne hendt hvem som helst. De norske deltakerne gikk i sivilt tøy. De var rett og slett på feil sted til feil tid, sier Norges sikkerhetsansvarlige under U21-mesterskapet, oppnevnt av den israelske arrangøren.

Etter kampen var det feiring av bronsemedaljene på det norske spillerhotellet, og det var etter markeringen der at enkelte gikk på byen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.