Gå til sidens hovedinnhold

Pedersen avgjorde på overtid mot FKH

Branns nye kaptein ble helten mot Haugesund.

HAUGESUND - BRANN 1-2:

Det så ut til å gå mot 1-1 og poengdeling mellom Brann og FKH etter at Robert Taylor og Niklas Sandberg hadde scoret hvert sitt mål i andreomgangen.

Men Daniel Pedersen som tidligere denne uken ble tildelt kapteinsbindet i Brann, ville det annerledes.

På overtid stanget dansken inn vinnermålet på en corner og Brann kunne dermed juble for samtlige tre poeng.

- Det var fantastisk. Det var deilig. Det er dette vi har jobbet for, sier Pedersen til Eurosport etter kampen.

Dansken ble hentet fra Lillestrøm i vinter og gleder seg nå over å være i Brann.

- Jeg er veldig glad for å være her og jeg er veldig glad for den rollen jeg har fått, forteller Pedersen.

Forren-debut

Fornøyd var også Vegard Forren som fikk sin debut for Brann i Eliteserien. Den tidligere Molde-spilleren måtte riktignok ut med det som så ut til å være en skade i starten av andre omgang. Forren forklarer at det hele dreier seg om en stiv lyske, men han sier at han regner med å være klar til neste oppgjør førstkommende søndag.

- Nå var det sånn at jeg egentlig skulle bli liggende på benken i garderoben i pausen, men så fikk jeg overtalt både fysio og trenerteam at det kunne løsne, men det var et håpløst forsøk, forteller Forren til Eurosport.

Fra benken fikk han imidlertid se lagkameratene sikre 2-1-seieren på overtid

- Det var helt fantastisk. Det var sinnssykt deilig å se den gå i mål. Det er ingenting som er bedre enn å avgjøre kamper på den måten der. Det er et styrketegn og en god start for oss, sier Brann-stopperen.

Svært skuffet Grindhaug

Styrketegn var noe FKH-trener Jostein Grindhaug så lite av hos eget lag onsdag kveld. FKH-sjefen forteller at han nærmest er flau over eget lags prestasjoner mot Brann.

Grindhaug gjør det klart at han finner svært lite å være fornøyd med mot bergenserne og sier samtidig at han ikke var overrasket over at poenget glapp på overtid.

- Jeg satt egentlig og ventet på den. Vi var fryktelig dårlige i dag. Vi var svake. Vi gikk på tomgang. Jeg tror ikke jeg har sett oss så svake siden cupfinalen. Det er utrolig skuffende for jeg hadde forventet noe helt annet. Vi skal være bedre enn det vi fikk vist i dag, forteller Grindhaug til Eurosport.

Sjansefattig førsteomgang

Det var på ingen måte noen sjanserik førsteomgang mellom FKH og Brann onsdag kveld, men det var gjestene fra Bergen som hovedsaklig stod for det lille som ble skapt.

Bergenserne prøvde å legge et lite press på hjemmelaget, men ble som regel stoppet av et kompakt FKH-forsvar.

Nesten 40 minutter tok det før Brann kom til kampens første virkelige målsjanse da Daouda Bamba fikk avslutte fra cirka 15 meter, men skuddet gikk rett på Helge Sandvik i FKH-målet.

Hjemmelaget slet i likhet med Brann å spille seg gjennom forsvaret og klarte ikke å utnytte overgangene de fikk i løpet av førsteomgangen.

- Det eneste positive er at vi er med i kampen ennå, sa FKH-trener Jostein Grindhaug til Eurosport i pausen.

Trøbbel for Forren og scoring

Vegard Forren var en av dem som hadde gjort det vanskelig for hjemmelaget før pause etter at han fikk sin debut som Brann-spiller i Eliteserien, men i starten av andre omgang var det stopp for den tidligere Molde-stopperen.

Midtstopperen satte seg ned i gresset og skal ha merket en irritasjon i lysken. Dermed ble han byttet ut med Bismar Acosta.

- Det er trist selvfølgelig for Vegard Forren i sin første kamp i Brann-drakt. Det at det kommer rett etter pause er jo ikke spesielt oppsiktsvekkende hvis treningsgrunnlaget er veldig tynt og du drar til med en liten sprint etter å ha sittet inne i garderoben en stund, kommenterte Eurosport-ekspert Skullerud.

Brann fikk imidlertid noe å glede seg over bare noen minutter senere da Kristoffer Barmen foran mål headet til lagkamerat Robert Taylor som satte inn 1-0 for gjestene.

Straffe til Haugesund

Det var fortjent at Brann tok ledelsen, men jubelen ble nokså kortvarig for de rødkledde. Etter 60 minutter pekte nemlig dommeren på ellevemeteren etter at 19 år gamle Ole Martin Kolskogen dyttet Fredrik Pallesen Knudsen inne i Branns sekstenmeter i forbindelse med en dødball til FKH.

- Det er klønete av 19-åringen, kommenterte Skullerud på Eurosport.

Fra straffemerket var Niklas Sandberg sikker og banket inn utligningen for FKH.

Dermed så det ut til å gå mot poengdeling mellom de to vestlandslagene, men på overtid fikk Brann hjørnespark. Corneren slo Fredrik Haugen inn og foran mål stanget Daniel Pedersen inn vinnermålet.

Kommentarer til denne saken