Gå til sidens hovedinnhold

Pedersen på sølvplass etter første dag i allround-EM

Sverre Lunde Pedersen åpnet med seier på 500 meter, men ble passert av Patrick Roest på 5000-meteren og er nummer to etter første dag i allround-EM skøyter.

På 500-meteren levert Pedersen 36,25. Det var i par med Roest, som fikk nest beste tid på åpningsdistansen i Heerenveen.

På den tidoble distansen var derimot nederlenderen vesentlig sterkere. Han vant distansen på 6.10,25, mens Pedersen ble 7.-mann med tiden 6.19,97.

– Jeg mangler det giret fra start. Det koster for mye å holde farten. Det er vanskelig å forklare hvorfor det ikke er bedre, sa 28-åringen til Viasat, ifølge VG.

Pedersen er 0,832 tidspoeng bak Roest før søndagens 1500 og 10.000 meter.

Perset to ganger

Marcel Bosker er nummer tre, mens Hallgeir Engebråten holder en sterk 4.-plass etter halvgått EM. Han leverte dobbelt personlig rekord med 36,67 (3.-plass) og 6.22,24 (8.-plass) på åpningsdagen.

Siste nordmann, Peder Kongshaug, er nummer 15 etter første dag i den nederlandske skøytemetropolen.

Europamesterskapet er startskuddet på skøyteelitens sesong. Alle verdenscupløp før jul ble enten avlyst eller utsatt til 2021.

Tungt for Lorentzen

Det norske medaljehåpet i sprint ser ikke fullt så bra ut. Håvard Holmefjord Lorentzen var tydelig rusten i sine første konkurranser på mange uker. Bergenseren er nummer fem sammenlagt etter en 6.-plass (500 meter) og 7.-plass (1000 meter).

Lorentzen er 1,015 tidspoeng bak hjemmehåpet Thomas Krol.

– Jeg er skuffet over å være så langt bak. Jeg føler ikke at jeg gjør feil, men det går bare for sakte, sa han til V4 etterpå.

Han håper å ha fått kroppen i gang etter helgens løp.

– Dette har vært en øyeåpner for en del av løperne, sa Norges sprinttrener Jeremy Wotherspoon.

Bjørn Magnussen ligger på 12.-plass halvveis ut i EM.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken