(MOSS AVIS): – Det er alltid deilig å score mål, men scoringer som gir tre poeng smaker alltid litt ekstra, kommenterte han da han tok turen innom intervjusonen på Melløs stadion.

– Du kom inn som innbytter etter 66 minutter og så den ene sjansen etter den andre ble spolert mens du satt på sidelinjen. Hva tenkte du før du entret matta?

– Det ristet godt i beina og jeg ble bare mer og mer giret for å komme inn. Det passet meg perfekt å komme inn slik kampbildet ble. Vi skapte en del sjanser i boks og det er der jeg er best. Når jeg fikk sjansen så var det bare å sette den, svarte 23-åringen som nå står med to scoringer i OBOS-ligaen.

– Fortell om scoringen?

– Anas (Farah) ble spilt opp av Ian (Hoffmann) og da jeg så at Anas gikk helt ned mot dødlinjen skaffet jeg meg rom for å få ballen i 45 grader. Da ballen kom var det bare å trille den sikkert inn i hjørnet.

– Som en goalgetter?

– Ja, svarte en smilende matchvinner.

– Med den sesongen vi har hatt til nå så synes jeg ikke at vi står tilbake for noen lag. Vi har vist at vi matcher alle og det skal vi fortsette med. Spesielt her hjemme på Melløs skal det være hardt, tøft og vondt å møte oss, avsluttet MFKs toppscorer.

Etter et utrolig sjansesløseri av MFK var det innbytter Sebastian Pedersen som ble redningsmannen for «Kællane» mot Sandnes Ulf. Se matchvinner-scoringen her. (Bilder med tillatelse fra TV 2)

Ser oppover

Kampen mot Sandnes Ulf startet med en kjempesjanse etter rundt ti sekunder. Anas Farah tok avspark for MFK og spilte ballen tilbake til Kristian Strande. MFK-kapteinen dundret ballen i bakrom hvor Noah Alexandersson mer eller mindre kom alene med Sandnes Ulf-keeper Aslak Falch. Kun en heldig Falch og et Sandnes Ulf-bein var i veien for en kjempestart for hjemmelaget.

Standarden var imidlertid satt og gang på gang fikk MFK i strupen på gjestene – dog uten å lykkes med å score.

– Takk og pris for scoringen til Sebastian. I dag hadde vi på ingen måte vært fornøyd med ett poeng, kommenterte MFK-trener Thomas Myhre etter matchen.

– Vi klarte å skaffe enda mer trøkk da vi satte inn Pedersen de siste 24 minuttene. Da la vi også om systemet vårt slik at vi sto med to spisser. Det betalte seg, fortsatte Myhre.

MFK ligger nå på en sjuende plass, rett utenfor kvalifisering til eliteserien. Det er kun målforskjellen som skiller dem fra Start og Hødd som ligger på plassene over.

– Tanker om det, Myhre?

– Nå skal verken jeg eller vi bli høye og mørke etter bare seks spilte matcher, men jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal se fremover og oppover. Hvorfor skal vi se oss bakover?

– Vi ble tippet som en kasteball av ekspertene og mange andre før sesongen. Til nå har vi vist at vi er konkurransedyktige og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal fortsette med det. Vi skal i hvert fall ikke være redde for å se oppover, fortsetter han.

– Deilig følelse

Etter hvilen fortsatte MFK å produsere sjanser, men de siste 45 minuttene hadde gjestene litt mer ball enn i første omgang. Men, bortsett fra ved én anledning, ble det aldri veldig farlig foran MFK-keeper Mathias Eriksen Ranmark. Nok en gang fremsto MFK-forsvaret solid og tok seg av det som kom både langs bakken og i lufta.

– Vi er veldig solide defensivt og det å holde nullen gir oss et godt grunnlag offensivt. Null baklengs er rett og slett dritviktig, avrunder en meget fornøyd Thomas Myhre.

Fem minutter før slutt kom den forløsende scoringen og regissøren bak den var venstreback Ian Hoffmann.

– Jeg fikk ballen og så at det var mulig å gå på utsiden av Ulf-backen, jeg snudd imidlertid og gikk litt tilbake. Da så jeg at det var rom mellom to spillere og satte opp Anas som gikk til dødlinjen. Han fant Sebastian (Pedersen) og dermed satt scoring, forklarte amerikaneren etter endt dyst.

– Hvilke tanker gikk gjennom hodet ditt da?

– Jeg var virkelig lettet etter at vi hadde spolert mange gode sjanser. Det var en utrolig deilig følelse å se den ballen gå i mål, svarte Hoffmann som ble kåret til MFKs beste spiller av Moss Avis.

Men det var mange som pustet Hoffmann i nakken om den prisen – noe som fremgår av spillerbørsen litt lenger ned på siden.

Etter tre matcher på åtte dager blir det litt roligere for MFK, nå er det en uke med trening før neste match mot Hødd førstkommende lørdag.

SE HØYDEPUNKTENE: Med 14-1 i avslutninger var det nok av høydepunkter i favør MFK i søndagens 1-0 seier over Sandnes Ulf hjemme på Melløs. (Bilder med tillatelse fra TV2)