*Nettavisen* Sport.

Pedersen scoret tre for Odense

Foto: Skibstad, Kent (Scanpix)

I sin første kamp fra start ble Marcus Pedersen den store helten.

27.09.12 12:10

Onsdag kveld fikk den tidligere Nederland-proffen sjansen fra start i cupkampen borte mot Hvidovre. Der beviste U21-landslagsspilleren at han kan bli en særdeles hyggelig tilvekst for Fyn-klubben.

Allerede i åpningsminuttet av kampen presset Pedersen hjemmelagets keeper til å gi bort et unødvendig hjørnespark. Corneren satte han selv i mål med hælen.

Før kvarteret var spilt satte han inn 2-0 på en retur – og tidlig i andre omgang økte han gjestenes ledelse til 5-2. 3. rundekampen i Hvidovre endte til slutt 7-3.

Vanskelig motstand
Etter kampen var Marcus Pedersen glad for at han målkontoen endelig fikk solid påfyll.

– Det er alltid godt å vinne en kamp som denne, og det var deilig å score tre mål. Jeg har hatt litt stang-ut i de siste kampene, men i dag løsnet det, sa 22-åringen til klubbens hjemmeside.

Han følte at gjestene hadde god kontroll på cupkampen i Hvidovre.

– De gangene vi bare var foran med to mål, merket vi naturligvis det på spillet deres, men jeg synes vi hadde god kontroll på kampen. Vi var fokuserte og gjorde den jobben vi kom for, sa han.

Hvidovre leder i øyeblikket avdeling øst i danskenes 2. divisjon (nivå tre), og ble ikke tatt lett på av Pedersen & co.

– Det er aldri lett å vinne over et 2. divisjonslag. De har ingenting å tape og går ut med lave skuldrer. Det betyr at vi må jobbe hardt for seieren, og det gjorde vi i dag, sa nordmannen.

Får skryt av sjefen
Nå håper 22-åringen at han får sjansen også i Superligaen i ukene som kommer. Onsdagens hattrick ga en god følelse.

– For en angriper er det viktig å score mål, og det gjelder ikke minst i en kamp som denne. For min del var det stang-ut i forrige kamp, mens det ble tre mål nå. Forhåpentligvis er det et tegn på at det løsner nå, sa han.

OB-trener Troels Bech var imponert over sin norske elev.

– Han leverte en overbevisende start med tre raske mål. Og han var ikke mange centimeter fra midtforsvaret deres kampen igjennom. Så det var en god innsats fra han, oppsummerte han.

Marcus Pedersen ble byttet ut rett før slutt i onsdagens cupkamp. Espen Ruud spilte hele kampen for gjestene.

Kommende helg tar OB, som i øyeblikket er nummer fem i Superligaen, mot AGF Århus hjemme på TRE-FOR Park. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.