Gå til sidens hovedinnhold

Pedersen viser lovende OL-takter

Sverre Lunde Pedersen nærmer seg OL-formen. Høydeoppholdet i Italia har vært positivt for skøytehåpet.

Skøytegjengen har vært på samling i Collalbo de siste to ukene. Onsdag er det hjemreise, og mandag 3. februar setter de kursen mot Sotsji.

Under et testløp på 3000 meter i helgen banket den unge Fana-løperen både den nederlandske europamesteren Jan Blokhuijsen og Håvard Bøkko.

- Det var veldig solid, og han gikk klart fortere enn i samme type testløp i fjor. Måten han gjennomførte løpene på, spesielt 3000 meter, var betryggende, sier landslagstrener Jarle Pedersen til NTB.

Pedersen junior satser på 1500 og 5000 meter samt lagtempo i Sotsji-OL.

- Han gikk en god 1000 meter også i helgen. Da gikk han nesten ikke opp i rundetid, og det lover godt foran 1500-meteren, forteller landslagstreneren.

Trygg på Bøkko
Håvard Bøkko har leverte en variabel sesong på skøyteisen så langt, men viste framgang under EM på hjemmebane på nyåret. Hallingen var ikke helt på topp i helgens testløp, men Jarle Pedersen er ikke bekymret.

- Han er ikke kongen av testløp og mobiliserer ikke det han kan. Hvis han hadde kjempet på 3000-meteren, hadde han vært nærmere Blokhuijsen, men jeg tror ikke han hadde slått Sverre.

Bøkko satser mest på 1500 meter i Sotsji. For fire år siden ble det OL-bronse, og han har også VM-gull på spesialdistansen fra 2011.

- Jeg er ganske sikker på at han kommer til å være med og kjempe på 1500 meter i OL. Han er flink til å mobilisere når det gjelder. Men vi skal ikke forvente for mye på 5000-meteren. Det løpet kommet for tidlig, og det er ikke distansen han har fokusert på, forklarer Pedersen.

Bedring for Njåtun
Ida Njåtun var langt unna formen under EM og måtte starte rolig under samlingen i Italia for å samle overskudd. Hun har lenge følt seg tung i kroppen, men under en terskeløkt søndag, løsnet det for Asker-løperen, ifølge treneren.

- Hun hadde en god følelse ute på isen og orket mye. Det var et vendepunkt. Hun har holdt seg frisk og er i oppadgående form, mener Pedersen.

Norge sender ni skøyteløpere til OL i Sotsji. Første distanse er 5000 meter for menn lørdag 8. februar. (©NTB)

Kommentarer til denne saken