RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pegasus – et mareritt på to hjul

Foto: Mark Gunter (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Chris White snakker ut om prosjektet som kom ut av kontroll.

Første nivå? Nei.

Andre nivå? Nei.

Tredje nivå? Nei.

Chris White fikk tre avslag i fleisen da han forsøkte å stable et australsk ProTour-lag. I ettertid vedgår han at strukturen rundt laget ikke var modent nok til en så stor oppgave.

- Dette var vært en enorm oppgave for oss (forsøket på å sikre laget ProTeam-lisens). Det har nesten slått meg overende, forteller White i et intervju med cyclingnews.com.

- Steinhard jobbing
Australierne sikret seg spydspisser som Robbie McEwen, Svein Tuft, Luke Roberts og Christian Knees. Manglende finansiering gjorde likevel at man ikke nådde opp i kampen om de gjeve lisensene.

- Det er en overveldende oppgave. Vi har jobbet hardt med dette i fire måneder, forteller White.

procycling.no omtalte mandag at 11 av 25 ryttere har funnet seg ny arbeidsgiver foran neste sesong, mens de resterende 14 er på desperat søking etter nye oppdrag. UCI (det internasjonale sykkelforbundet) plasserte først laget på 23.-plass på sin interne ranking - noe som åpnet for ProConti-lisens.

Mistet alt pågangsmot
Men straks ble det klart at Whites prosjekt ikke nådde opp der, heller.

Denne uka kom beskjeden om at også kontinentalnivået var utenfor rekkevidde for «enhjørningene». Det betød kroken på døra for det ambisiøse prosjektet.

- En stor del av ressursene og innsatsen vår har gått med på å søke lisensen. Pågangsmotet har blitt sugd ut av oss, forteller White.

Han mener nå søkeprosessene innenfor den internasjonale sykkelsporten bør ettergås i sømmene:

- Jeg mener man bør se på hele lisensieringsprosessen. Det er skikkelig vanskelig å vite noe med sikkerhet. Å legge ned et såpass omfattende arbeid, allerede før man har gjort unna det første tråkket, er veldig, veldig vanskelig, erkjenner White.

Les hele intervjuet med Chris White her!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere