Pegasus vil kopiere Cervélo

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Det holdt ikke med Robbie McEwen, Svein Tuft og Luke Roberts på laget.

03.11.10 09:12

UCI publiserte tirsdag rangeringen som danner grunnlaget for hvilke lag som oppnår ProTour-status i 2011.

Der befinner den australske storsatsingen Pegasus Sport seg på en 23. plass. Rangeringen er basert på rytternes resultater i 2009 og 2010-sesongen.

I sitt første leveår vil laget til Chris White å finne blant ProKontinental-lagene.

- Det var åpenbart et mål for oss å være ProTour-lag i 2011. Selv om vi respekterer UCIs avgjørelse, er vi litt skuffet. Til slutt var det sportslige kriterier som gjorde utslaget, og da var andre lag enn oss ranket høyere. Jeg tror ikke dette vil få store konsekvenser for oss når det gjelder konkurranse. Vi kommer fortsatt til å delta på sykkelsportens høyeste nivå, og vi planlegger fremdeles mot de aller største rittene, forteller White i en pressemelding.

- Ikke bare negativt
Australierne har sikret seg sprintesset Robbie McEwen, tempospesialisten Svein Tuft, tidligere verdensmester Luke Roberts og sprinteren Robert Hunter foran 2011-sesongen.

Noen av disse er sikkert skuffet over at ProTour-sjansen glapp. Flere andre lag (BMC Racing, Cervélo TestTeam) har imidlertid hatt stor suksess på kontinentalnivå, så det vil definitivt stå dører oppe for nyskapningen også neste år.

De første svarene på hvor suksessfulle Pegasus blir, får man trolig allerede under sesongstarten på hjemmebane – i Tour Down Under.

- Det er faktisk noen fordeler med å starte på kontinentalnivå også. Vi får et år på baken når det gjelder å konkurrere i Europa, og vil forhåpentligvis ta det neste steget året etter. Det er flere andre lag som har benyttet seg av denne formelen, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal lykkes, understreker White.

Lotto, Garmin, Rabobank og Sky
Det internasjonale sykkelforbundet valgte å la de sportslige kriteriene veie tyngst denne gangen, men har også vurdert lagene etter etiske, finansielle og administrative kriterier.

Tirsdag ble Omega Pharma-Lotto, Garmin-Cervélo, Rabobank og Sky ProCycling allerede innvilget ProTour-status foran neste sesong.

UCI har bestemt seg for at kun de 15 beste lagene på rankingen mottar eller beholder billetten til sykkelsportens høyeste nivå (dersom de oppfyller finansielle, etiske og administrative krav), mens lagene som ligger fra 16 til 20.-plass (Euskaltel-Euskadi, Geox-TMC, Quick Step Cycling Team, Cofidis og AG2R) i utgangspunktet kjemper om de tre resterende plassene.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.