Etter å ha vunnet både Champions League (2019) og Premier League (2020) med Liverpool, er manager Jürgen Klopp i en helt unik situasjon denne våren.

De røde fra Merseyside har allerede vunnet ligacupen og henger også med i både ligaen, FA-cupen og Champions League. Med maks uttelling kan Liverpool vinne en historisk «quadruple», noe ingen engelske klubber tidligere har oppnådd.

Nærmest er Manchester United, som i 1999 vant både Premier League, Champions League og FA-cupen i én og samme sesong. For Liverpools del kan sesongen likevel også ende med skuffelse, siden det er tøff konkurranse om de ulike trofeene.

Josep Guardiola og hans Manchester City blir naturlig nok et beinhardt hinder på veien mot en slik bragd. City leder per nå Premier League, ett poeng foran Liverpool, mens de lyseblå også henger med i FA-cupen og Champions League.

LES OGSÅ: Følger Ajax tett: Tror Manchester United kan få sjokkbeskjed fra managerfavoritt

Uansett hvordan det ender, er det liten tvil om at denne sesongen fort kan være Klopps store sjanse til å virkeliggjøre drømmen om de fire trofeene.

Da tyskeren overtok som Liverpool-manager i oktober 2015, etter Brendan Rodgers, var det lite som tilsa at Liverpool over de kommende årene ville bli en real «power player» i kampen om de aller største trofeene i både England og Europa.

Hvem overtar etter Klopp?

Klopp har kontrakt med de røde ut 2023/24-sesongen og har gitt signaler om at han har planer om å gi seg etter det. Det har allerede blitt spekulert i hvem som skal overta etter 54-åringen, hvis han velger å takke for seg om drøye to år.

Nåværende Aston Villa-manager Steven Gerrard er av mange trukket fram som den naturlige kandidaten, med tanke på hans historie i Liverpool, men den velinformerte The Atheltic-journalisten James Pearce har en annen favoritt til jobben.

Han ser på Klopps assistent, Pep Lijnders, som en trener Liverpool nå «former» til å overta etter Klopp, med mindre tyskeren ombestemmer seg.

- Jeg tror han er undervurdert i den større samtalen om hvem som skal overta etter Klopp. Jeg tror mange Liverpool-fans vet hvor høyt ansett han er i Liverpool, men jeg tror ikke folk ellers kjenner så godt til ham, sier Pearce i The Red Agenda-prodcasten.

- Skulle han bli ansatt som Klopps erstatter, vil nok mange se på det som massiv gambling. Han har kun vært hovedtrener på seniornivå i Nederland en kort periode, men mange overser den enorme respekten Lijnders har i garderoben, med eierne, med de andre i staben og den kunnskapen han har, sier The Atheltic-journalisten.

LES OGSÅ: Ligue 1-profil lanseres som Liverpools neste genistrek på overgangsmarkedet

- Den største kandidaten

Lijnders har faktisk vært i Liverpool fra før Klopps tid. Han ble hentet inn som ungdomstrener fra FC Porto, der han hadde jobbet med talentutvikling sammen med folk som Vitor Baia og André Villas-Boas. Lijnders ankom Liverpool i 2014 og ble forfremmet til en rolle med A-laget i 2015. Under sin første periode i Anfield-klubben var han svært delaktig i jobben med å få fram stjernen Trent Alexander-Arnold.

I januar 2018 dro han hjem til Nederland for å bli hovedtrener for NEC Nijmegen. Oppholdet der ble imidlertid kortvarig og sommeren 2018 returnerte han til Liverpool som assistenttrener. Han overtok jobben etter Zeljko Buvac, som på litt mystisk vis sluttet i rollen på vårparten i 2018, etter å ha jobbet med Klopp en årrekke.

Siden den gang har Lijnders etablert seg som en stødig høyre hånd for Klopp.

- For meg er han den største kandidaten til jobben, sammen med Gerrard. Men det er over to år igjen, så det er ikke lagt noen konkret plan for hvem som skal erstatte Klopp. Det ideale scenarioet for FSG (Liverpools eiergruppe) er at Klopp våkner en dag og ringer Mike Gordon (administrerende direktør) for å si at han ønsker å bli med videre til 2026. Da tror jeg den raskeste kontrakten i fotballhistorien vil bli klar.

LES OGSÅ: Klopp er over seg av begeistring: - Ikke langt unna et mirakel

- Akkurat nå er det imidlertid ingenting som tyder på at han er villig til å ta et par år til. Men i fotball kan mye skje i løpet av et par år når det gjelder trenere. Du kan være det heteste navnet på et tidspunkt og helt uaktuell det neste, sier Pearce.

Journalist til Nettavisen: - Overdrevet

David Lynch følger også Liverpool tett som journalist. Han skriver blant annet for The Mirror i England og mener det fortsatt er håp om at Klopp kan ta noen år til.

- Jeg vil ikke si at det er noen indikasjoner på noe som helst når det kommer til hva Klopp kommer til å gjøre. Det er godt kjent at FSG kommer til å gjøre alt de kan for at han skal forlenge kontrakten og det er vel slik at han mer eller mindre kan skissere sin egen kontrakt for en forlengelse, om han ønsker det, sier Lynch til Nettavisen.

- Dessverre så handler ikke dette om verken penger eller midler til nye overganger. Det handler kun om Klopp selv og om han føler at han har mer å gi i årene som kommer i en rolle som krever nesten all hans tid. Magefølelsen min er at det kanskje kan være et par år ekstra i ham, men på den andre siden blir jeg ikke overrasket om han bare ser ut denne avtalen og så gir seg, sier journalisten videre.

I motsetning til Pearce, er ikke Lynch overbevist om at Gerrard eller Lijnders er de åpenbare valgene som ny Liverpool-manager etter Klopp. Han tror Liverpool kommer til å vurdere mange kandidater nøye, før de tar en beslutning, når den tid kommer.

- Når det gjelder erstatteren hans, føler jeg at snakket om både Gerrard og Lijnders blir overdrevet til tider. Ja, det ville vært en ideell situasjon om én, med så god kunnskap om klubben, kunne steppe inn og holde hjulene i gang, men det er solide odds mot at noen av dem er i stand til å levere på samme nivå som Klopp.

- Det som er helt sikkert er at klubbens ledelse vil være like nøye i sitt arbeid med å finne en ny trener, som de er når de finner nye spillere og finnes det en bedre kandidat der ute, enn de to som er nevnt, er jeg sikker på at de velger vedkommende. FSG pleier som regel ikke å ta avgjørelser basert på følelser og det kommer de heller ikke til å gjøre når de skal ansette en ny manager etter Klopp, sier Lynch.

- Har Gerrard nok erfaring?

Tidligere Liverpool-kaptein Gerrard, har han vært i manager i skotske Rangers etter at han forlot Liverpool. Nylig ble han hentet inn i Premier League-klubben Aston Villa.

Mange tror 2024 kan komme litt for fort til at den tidligere midtbanespilleren skal være en reell kandidat for Liverpool-jobben, når Klopp takker av.

James Pearce mener på sin side at mye kan skje i løpet av to år.

- Folk stiller spørsmål om Gerrard har nok erfaring når den tiden kommer. La oss vente og se hva han gjør med Villa i disse årene. Mye kan skje på den tiden og har han fått Villa ut i Europa og etablert dem som et topp åtte-lag i Premier League, kan man kanskje ikke forvente at han skal få til så mye mer i en klubb som Villa.

- Da kan han være klar for å ta det neste steget. Det er alltid noen spørsmål rundt alle, selv om Klopp er unik akkurat der. Det er den eneste ansettelsen jeg kan huske der det ikke var én eneste kritisk stemme. Det å etterfølge ham, blir litt som med sir Alex Ferguson i Manchester United. Det kan kanskje være bedre å være den neste, etter den første, til å etterfølge ham for det vil bli veldig store sko å fylle, mener Pearce.

- Tåler en Klopp-exit

De siste årene har ikke Liverpool bare utviklet seg sportslig. Hele strukturen rundt klubben har blitt langt mer profesjonell, noe som har vært et viktig område for klubbens eiere, FSG, å ha et fokus på. De ønsker en langsiktig drift med kontinuitet.

LES OGSÅ: Profilen åpner opp om hvorfor han måtte vekk fra Manchester United

- Det kan hende at FSG ser det slik, selv om Klopp er en enorm personlighet og har hatt stor innflytelse i hele klubben, så er strukturen i klubben nå så bra at de tåler en «exit» fra en så stor mann. Det blir på samme måte som de tror at Julian Ward kan overta som sportsdirektør etter Michael Edwards. Han har blitt formet over lang tid til å bli hans etterfølger i den rollen. På samme måte kan man tro at de ønsker å gå samme retning med Lijnders. Det vil sikre en kontinuitet, forteller Pearce.

Lørdag spiller Liverpool en viktig Premier League-kamp hjemme mot Watford, mens de allerede tirsdag møter Benfica borte i kvartfinalen av Champions League.

Søndag 10. april møtes Manchester City og Liverpool på Etihad. Det er med andre ord en svært hektisk uke som venter Jürgen Klopp og hans menn og kanskje vil vi ha flere svar på hvor de røde står i jakten på en «quadruple» når disse kampene er unnagjort.