RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All Over Press

Pelé tør ikke å delta i VM-trekningen

Sist oppdatert:
- Jeg valgte å si nei takk, sier legenden.

Den brasilianske fotballegenden Pelé vil ikke delta i fredagens VM-trekning. Han nøyer seg med å se på.

- President Dilma (Rousseff) foreslo at jeg skulle representere Brasil under trekningen og hente kulene opp av skålene, noe jeg har gjort flere ganger tidligere, sa Pelé onsdag.

- Jeg valgte å si nei takk. Jeg ville ikke være komfortabel med å plukke opp kuler med lag som gir Brasil en vanskelig oppgave.

Pelé har gjennom deltakelsen i tidligere trekninger fått rykte i Brasil for å være en «pe-frio» (uhellsbringer, bokstavelig talt «kald fot»). Han svarte sarkastisk da han fikk et spørsmål om det.

- Jeg vant fem VM-titler, to med Santos og tre med landslaget. Jeg scoret flere enn 1000 mål, så du har rett, jeg har en kald fot, sa han.

Pelé har uteblitt fra flere tidligere trekninger som følge av krangel med FIFA-ledelsen, men han akter å sitte i salen under fredagens tilstelning.

- Jeg akter å være der. Jeg vil gi intervjuer, møte delegasjonene fra andre land og gjøre det som er nødvendig som representant for president Dilma.

En representant for arrangøren sa at Pelé vil være involvert i fredagens seanse på en eller annen måte, og at han skal stå for «wow-faktoren». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere