*Nettavisen* Sport.

Pelle raser mot Odd

Foto: (FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)

Mener Grenlands-klubben er kravstore og egoistiske.

25.08.06 14:24

I fredagens utgave av fylkesavisa Varden kommer Odd-stopperen Per «Pelle» Nilsson med sine tanker om hvordan Grenlands-klubben har taklet de to budene fra Sunderland.

Han er ikke nådig i sine kommentarer, og ovenfor TV 2 Nettavisen utdyper svensken sin kritikk.

- Jeg er utrolig skuffet over klubben, sier Nilsson til TV 2 Nettavisen.

Nå ønsker han å få lettet på trykket, og hans arbeidsgiver det siste halvannet året får virkelig gjennomgå.

- Tenker bare på seg selv
- Det siste året har de hele tiden sagt at jeg er deres heteste salgsvare, og signalisert at de ønsker å selge meg. Når det så kommer inn et bud på rundt 15 millioner, så vil de plutselig ikke selge meg.

- Det er «skitdårligt», mener svensken.

Og legger syrlig til:

- De tenker ikke på spillerens beste, bare seg selv.

Spesielt er han opprørt over det faktum at Sunderland og han selv får ulike begrunnelser på hvorfor Odd ikke vil akseptere Championship-klubbens bud.

- Jeg vil ikke gå inn på hva slags motstridende beskjeder som er sendt ut, men ovenfor meg er hovedbegrunnelsen at det ikke har noen erstatter klar.

- Helt utrolig, når de i et helt år har ønsket å selge meg, sukker Nilsson oppgitt.

Grådige
Han medgir at han imidlertid tror motivet er konomisk motivert, og at det kan være at Odd-styret ønsker å skvise mest mulig ut av Sunderland eller andre, mulige oppkjøpere.

- Man begynner jo å lure. Men jeg ble kjøpt for tre millioner for halvannet år siden, og er ikke svensk landslagsspiller. Da synes jeg 15 millioner er et bra bud.

Han mener at Odd faktisk kan komme ut med vinn-vinn hvis de selger ham og investerer pengene, for eksempel i Petter Furuseth Olsen og en midtstopper.

- Da kan de få seg to nye spillere og kanskje sitte igjen med penger. Det kan være en god løsning før høstsesongen starter.

Unik mulighet
Med 5,93 i snitt, ligger Pelle Nilsson på en femteplass på TV 2 Nettavisens spillerbørs, og har høstet voldsomt med skryt for sitt spill i Odd-trøya denne sesongen. Nå frykter han imidlertid at proffmuligheten kan ryke – muligens for godt.

- Man vet jo aldri, men det er jo ikke akkurat at sånn at det går 300-400 tog hele tiden. Dette er en unik mulighet for meg, både sportslig og økonomisk. Det faktum at Sunderland er en stor klubb og jeg har en svensk kamerat der som jeg kjenner veldig godt (Tobias Hysén), gjør bare lysten til å dra dit bare enda større, sier en frustrert Pelle Nilsson til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.