BODØ/ GLIMT - LILLESTRØM 2-0:

Tett snøvær stoppet Bodø/Glimt på veien mot seier nummer 17 årets eliteserie. Men før man kom så langt måtte Lillestrøms kaptein ta et alvorsord med noen av lagets tilreisende supportere.

Vinteren har gjort sitt inntog i Fotball-Norge, og kanskje spesielt i nord, der serielederen tok imot LSK til kamp i kalde omgivelser.

På stillingen 1-0 til Glimt, noen minutter før pausen, måtte kampen stoppes en liten stund da Amahl Pellgrino var i ferd med å ta et hjørnespark.

Les også: Pekes ut som Solskjær-erstatter. Dette gjør ekspertene skeptiske

Ikke på grunn av snøværet, men fordi Glimt-profilen ble utsatt for snøballkasting fra bortetribunen bak Lillestrøms mål.

Ifølge Pellegrino selv ble han også drapstruet av en person som til slutt befant i en trapp ved tribunen, bare noen få meter fra banen. Glimt-angriperen omtaler supporteren som en «stor klovn» i intervju med Discovery.

- Håper han våkner

- Jeg håper han våkner og er sinnssykt stolt av seg selv i morgen, sier Pellegrino til kanalen, før han utdyper:

- Han skal jo komme for å drepe meg, sier han. Så jeg sa: «Prøv helst å gjøre det etter kampen, for da er det ikke så mye kameraer». Men, ja, det er mørkt hos enkelte mennesker i denne verdenen. Jeg kan ikke si så mye mer enn det.

Les også: Granerud-triumferte: Satte også norsk rekord

Kanarifansens leder, Tony Johansen, har gitt et tilsvar til Discovery der han understreker at supportergruppa vil innhente all mulig informasjon før de gir uttalelser til media.

TV-bildene til Discovery viste minst én person på tribunen nede ved hjørneflagget som så ut til å plage Pellegrino før dødballen. Sikkerhetsvakter kom til for å roe situasjonen og vise bort tilskueren.

Irritert kaptein

I forbindelse med oppholdet før Pellegrino fikk tatt corneren, sendte LSK-kaptein Thomas Lehne Olsen helt tydelig noen strenge gloser i retning egne tilhengere, før også Gjermund Åsen forsøkte å roe ned situasjonen.

- Det er bra at spillerne tar ansvar. Det skal ikke skje, naturligvis, og det skal ikke kastes inn gjenstander på banen. Det er bra av Lehne Olsen som er kaptein, og Gjermund Åsen også som er en leder, som tar tak i situasjonen, supplerte Joacim Jonsson.

Med en ny trepoenger på hjemmebane, har Bodø/Glimt og suksesstrener Kjetil Knutsen fortsatt et godt grep festet om sin andre strake seriegull i Eliteserien.

Søndag måtte man dog ta en del ekstra tid til hjelp, faktisk så mange som 22 tileggsminutter i andre omgang, for å få fullført oppgjøret mot Lillestrøm på Aspmyra.

Det må imidlertid det tette snøværet ta meste parten av skylda for.

Protester

Hjemmelaget tok føringen etter rundt en halvtimes spill, da Sondre Brunstad Fet plasserte inn et innlegg fra Hugo Vetlesen ute til venstre.

LSK-spillerne mente ballen hadde passert dødlinja rett før Vetlesens innlegg, og flere protesterte høylytt mot kampens dommere.

Mens Bodø/Glimt spillere feiret scoringen, regnet det også en rekke snøballer ned på kunstgresset fra LSK-supporternes tribuneseksjon.

Rett før lagene gikk i garderoben til pause doblet Erik Botheim ledelsen for Kjetil Knutsens mannskap i helgult.

Igjen var Hugo Vetlesen nest sist på ballen, før Botheim plasserte ballen forbi Lillestrøm-burvokter Mads Hedenstad Christiansen på første berøring.

Rundt et kvarter ut i andre omgang ble kampen stoppet i 22 minutter på grunn av for mye snø på banedekket.

Omtrent klokka 18.30 ble kampen satt i gang igjen av dommer Ola Hobber Nilsen og hans assistenter.

Etter en ekstra lang andreomgang i Bodø, kunne man avslutte kampen nesten en halvtime på overtid, uten at det ble flere scoringer.