HAMKAM - BODØ/GLIMT 0-2:

Det var duket for et viktig oppgjør da Hamkam tok i mot Bodø/glimt på Briskeby stadion lørdag kveld.

Hamkam var kun fem poeng bak de gulkledde i fra nord og øynet muligheten til å nærme seg Bodø/Glimt og de andre lagene på øvre halvdel.

– Gjorde ikke noe spesielt

Det var imidlertid bodøværingene som til slutt gikk seirende ut av kveldens kamp etter to scoringer av de gulkleddes toppscorer, Amahl Pellegrino.

32-åringen ble byttet inn i det 77. minutt og trengte kun elleve sekunder på banen før han sendte Glimt i ledelsen, før han noen minutter senere fastsatte sluttresultatet til 2-0.

– Jeg gjorde ikke noe spesielt annet enn å være der jeg skulle være. Førstetouchen er god, mens avslutningen er ræva. Jeg har litt flaks der, men det er deilig når det flyter litt den veien også, sier Pellegrino om det første målet til Discovery etter kampslutt.

– Vi møter et seigt hjemmelag i dag. Med litt mer tur kunne også de fått det første målet, og da kunne ting sett veldig annerledes ut. Personlig hadde jeg enorm innbytterpuls, så det var tungt å komme inn i dag, sier han videre.

Frelseren

Etter en målløs første omgang, var det et hardtarbeidende og duellsterkt Hamkam-lag som startet best etter hvilen. Bodø/Glimt hadde klart mest ballbesittelse, men Hamkam var giftige og aggressive i både forsvars- og angrepsspillet.

De hvitkledde fra Hamar skapte de største mulighetene og var nære på å gå i føringen etter skudd fra både Eriksen og Kirkevold.

Bodø/Glimt var også farlig nærme scoring etter to gode skudd. Sondre Sørli hamret til fra hjørnet av 16-meteren, men en god redning av Hamkams keeper, Nicholas Hagen, hindret Glimt i å ta ledelsen. Brice Wembangomo druste også til fra 25 meter hvor ballen snek seg rett til side for mål.

Det var først når Bodø/Glimts toppscorer, Amahl Pellegrino, kom inn etter 77 minutter at scoringene begynte å renne inn.

Pellegrino snappet opp en svak klarering av Hernandez-Foster og scoret ved sin første involvering bare sekunder etter han ble byttet inn.

– Det ser så enkelt ut, men det er virkelig godt gjort, sa ekspert og kommentator Jonas Grønner.

Det var bare fem minutter senere at 32-åringen doblet ledelsen og sendte Bodø/Glimt til himmels som tok tre viktige poeng.

– Alt Pellegrino tar i blir til gull, utbrøt det i kommentatorboksen av Asbjørn Myhre.

I sluttminuttene presset Hamkam på for redusering, men uten hell og Bodø/Glimt vant kampen til slutt 2-0.