Gå til sidens hovedinnhold

Pellegrino vant overlegent - med stavbrekk

Kom med skremmeskudd til Johannes Høsflot Klæbo og co. før VMs første langrennsøvelse.

Federico Pellegrino vant en meget populær verdenscupseier hjemme i Aostadalen i det nordvestre Italia.

Fristilsprinten i Cogne var den siste i verdenscupen før VM i Seefeld settes i gang. Ingen av de VM-uttatte nordmennene deltok lørdag.

Aostadalen fikk til gjengjeld se en dobbeltseier til lokale helter med Francesco De Fabiani på andreplassen. Sistnevnte ble dømt foran franske Lucas Chanavat på målfoto.

Pellgrinos ferd mot finaleseieren skjedde heller ikke uten dramatikk. Omtrent midtveis i heatet ødela italieneren nemlig en stav. Heldigvis for hjemmefansen gikk det realtivt knirkefritt å bytte den ut. Pellgrino mistet bare et par plasseringer på uhellet.

Les også

Lundby tok sin åttende verdenscupseier for sesongen

Advarer Klæbo

I innspurten hadde den eksplosive 28-åringen tatt seg tilbake helt i front. Og på oppløpssida var det overhodet ingen tvil om hvem som var best.

- Selv med det stavbrekket, så vinner han overlegent! Se på det oppløpet. Han feier inn til seier på hjemmebane. Det der skal ikke gå an, egentlig. Han er i kalasform! påpekte NRK-kommentator Jann Post entusiastisk.

Pellegrino er naturlig nok en av de største VM-favorittene, sammen med Johannes Høsflot Klæbo, når medaljeøvelsene i langrenn innledes med sprint i fristil torsdag.

- Det skal Klæbo vite, at Pellegrino er i alle fall i form når han nå ankommer VM-byen om noen dager, tilføyde Post.

Sondre Turvoll Fossli var eneste nordmann som kom seg til finalen, der han ble nummer fem.

Norsk overraskelse

I dameklassen imponerte Ane Appelkvist Stenseth med å bli nummer fire. 23-åringen fra Grong viste styrke i de tette kvart- og finaleheatene og kom seg helt til finalen.

Da det skulle gås om seier viste Stenseth igjen friske takter. Lenge førte hun an i jakta på ledende Sandra Ringwald fra Tyskland. Dessverre holdt ikke kreftene helt inn på oppløpet verken for Stenseth eller Ringwald.

Den amerikanske profilen Jessica Diggins benyttet fraværet til de sterkeste utøverne fra Norge og Sverige til å vinne sesongens første verdenscupseier. Diggins fikk kastet seg forbi Ringwald på de aller siste meterne.

Les også

Jessica Diggins har delt sitt første bilde fra «The Body Issue»

Kommentarer til denne saken