*Nettavisen* Sport.

Pellerud har valgt sine assistenter

Foto: Sara Johannessen (Scanpix)

Får med seg to assistenter når han tar fatt på sin nye trenerjobb.

17.12.12 23:29

Mandag ble det nemlig klart at Roger Finjord og Hege Riise er ansatt som Pelleruds assistenter, og toppfotballsjef Nils Johan Semb er meget godt fornøyd med å ha fått to kapasiteter på plass i det norske trenerteamet.

- Vi gleder oss over å ha fått på plass to meget sterke trenere som skal bidra for landslaget sammen med Pellerud. Begge kjenner kvinnefotballen svært godt, sier han til fotball.no.

Møtes igjen
Hege Riise ble selv linket til jobben som landslagssjef da Eli Landsems erstatter skulle utpekes tidligere i høst. Jobben tilfalt imidlertid Even Pellerud, som også tidligere har trent fotballjentene med stor suksess.

59-åringen overtok fotballjentene etter EM-sluttspillet i 1989, og kronet sju sportslig gode år i sjefsstolen med VM-gullet i Sverige i 1995.

Den gang var Hege Riise spiller, og nå møtes altså de to fotballprofilene igjen – i det norske trenerteamet. Toppfotballsjefen gir Riise følgende attest:

- Hege er tidenes største kvinnelige fotballprofil i Norge, og har en enorm erfaring som spiller. Hun har også skaffet seg solid trenererfaring både som assistenttrener for USA, og som sportssjef var hun med på å sikre LSK Kvinner seriegull forrige sesong, sier Nils Johan Semb.

Hege Riise har for øvrig vunnet både VM-, EM- og OL-gull. Hun har vært proff i USA og Japan, og er i dag sportssjef for LSK Kvinner. Hun vil fortsette i denne jobben i tillegg til å ha en begrenset stilling som assistenttrener for kvinnelandslaget.

- Jeg gleder meg til å komme i gang med å arbeide med landslagsfotball igjen. På kort sikt er det EM som har hovedfokus, mens på lengre sikt ser jeg frem til å være med på å løfte Norge tilbake til toppen av internasjonal kvinnefotball, sier Hege Riise.

Finjord gleder seg
Pellerud-assistent nummer to blir Roger Finjord. Han er i øyeblikket daglig leder i Finnmark fotballkrets, men har tidligere trent Stabæk til serie- og cupmesterskap.

Finjord vil fortsette som leder i fotballkretsen på deltid, ved siden av jobben som assistenttrener på kvinnelandslaget.

- Kvinnefotballen har en meget spennende fremtid. Vi har klubber, spillere og et forbund som har veldig lyst til å kjempe om medaljer i mesterskapene fremover, og jeg er veldig glad for at jeg har blitt forespurt om å være med på dette løpet. Min erfaring fra Toppserien og arbeid med kvinnefotballen vil komme godt med her, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene, sier han. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.