RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pellizotti utestengt i to år

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Klatrekongen fra Italia vil ikke bli å se i det profesjonelle feltet på en stund.

Franco Pellizotti er utestengt i to år etter at Den internasjonale voldgiftsretten for sport valgte å opprettholde UCIs anke. Hans landsmann Pietro Caucchioli skal ha fått samme straff.

Italieneren ble frikjent av den Italienske Olympiske Komité. UCI valgte å anke frikjennelsen og fikk altså medhold av Voldgiftsretten for sport.

LES OGSÅ:Pellizotti nærmer seg comeback

Do to italienerne er to av de første rytterne som blir utestengt på bakgrunn av UCIs biologiske pass, både Pellizotti og Caucchioli hadde uregelmessige blodverdier. At de dømmes er veldig viktig for det biologiske passet, som det har blitt stilt spørsmålstegn ved.

Det sies at andre idretter vurderer å ta i bruk det samme virkemiddelet i jakten på juksemakere. Når det nå er klart at utøvere kan dømmes på bakgrunn av et slikt pass er det mulig vi vil se at passet tas i bruk av andre idretter.

LES OGSÅ:- Tar ikke sjansen på Pellizotti

Det forventes en utestengelse til mai 2012.

Pellizotti ytret ønske om å kjøre Tirreno-Adriatico, som begynner tirsdag, og skal ha hatt en avtale med det spanske Movistar-laget om han ble frikjent. Men dette skjer altså ikke.

Det er ukjent om Pellizotti ønsker å fortsette sykkelsatsingen. Han vil være 34 år ved et eventuelt comeback.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere