RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pengedryss på Bjørnstad

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Det ble en innbringende helg på Henrik Bjørnstad. Storspillet ga den norske golfkometen en solid slump penger.

Henrik endte på delt 10. plass i Buick Invitational i helgen, turneringen Tiger Woods vant for fjerde gang og etter omspill mot Nathan Green og Jose Maria Olazabal. Henrik var faktisk oppe i delt ledelse midtveis på den siste runden, og hadde det ikke vært for en ørliten kollaps på de avsluttende ni hullene, kunne han faktisk ha stukket av med seieren.

Nesten 800.000
Henrik lå ti under par på et tidspunkt, samme score Tiger Woods vant turneringen på, men Bjørnstad endte på -7. Uansett var det en meget sterk prestasjon av Henrik.

Delt 10. plass gjør seg også godt rent økonomisk. Plasseringen ga han 117.300 dollar, som med mandagens dollarkurs tilsvarer 787.000 kroner. Hadde han klart seg med en eller kanskje til og med to bogeys mindre, ville han ha rundet millionen med klar margin. På fire dagers arbeid.

Tiger Woods kunne godskrive ytterligere 918.000 dollar på sin konto etter triumfen.

Totalt har Henrik, fordelt på to turneringer, nå spilt inn 128.214 dollar. Han er på delt 44. plass på den særdeles viktige pengelisten, den som avgjør om han må kvalifisere seg til neste års tour eller ikke i november. Skulle han vinne en turnering, gir det imidlertid automatisk fornyelse av PGA-kortet i to år.

Stakkars Baird
Nick Price, som kapret den siste plassen i fjor, spilte inn 626.736 dollar, så Henrik har sånn sett fortsatt et godt stykke igjen før han er berget. Stakkars Briny Baird, forresten, som ble nummer 126 på nettopp den listen. Han manglet 2545 dollar på å komme seg forbi Price. Og i kvalifiseringen til årets PGA-tour, der Henrik endte på delt 13. plass, var Briny Baird ett slag unna å klare grensen.

Det er små marginer i golf...

P.S. Henrik Bjørnstad klatret for øvrig 401 plasser på verdensrankingen etter helgens 10. plass. Han er nå på 499. plass på den offisielle verdensrankingen. Morten Hagen er nummer 608, Jan-Are Larsen nummer 668 og Lars Petter Brovold på 907. plass. Tiger Woods topper rankingen med 7,64 poengs margin ned til Vijay Singh på 2. plass. Tiger har nå vært verdensener i 376 uker totalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere