Gå til sidens hovedinnhold

- Pengene dreper fotballen

Fifa-president Sepp Blatter tar et knallhardt oppgjør med pengene i internasjonal fotball, og varsler reaksjoner fra organisasjonen.

I et leserinnlegg i Financial Times sier fotballverdenens mektigste mann at sportens styre ikke kan «sitte stille og se på at grådighet styrer fotballverdenen». Han varsler at Fifa vil opprette en egen kommisjon som skal bekjempe problemet.

Blatter mener at måten pengene har strømmet inn i sporten på, minner om en misforstått «ville vesten» form for kapitalisme.

Dette er langt fra første gang Blatter langer ut mot rike klubber som Manchester United, Chelsea og Real Madrid.

- Det er fire eller fem klubber i de største ligaene i verden som har verdens beste fotballspillere i sine rekker. De kjøper de beste spillerne fra de mindre klubbene, og plasserer dem på benken eller plasserer dem et annet sted. Det er ikke holdbart, sa Blatter til Reuters sist måned.

I leserinnlegget skriver han at noen få store klubber får enorm kapitalinnsprøytning fra «personer med liten eller ingen historisk interesse for spillet» men som bruker fotballen «som et middel for å tjene en skjult agenda».

Blatter mener at denne utviklingen vil drepe fotballen.

Presidenten angriper blant andre de enorme lønnskravene innen sporten.

«Det er rett og slett galskap at noen spillere skal tjene mellom seks og åtte millioner pund (70 og 90 millioner kroner) i året når til og med klubber som spiller i Champions league har mindre årlig budsjett enn dette» sier han.

Blatter fordømmer også kjøp av de kommersielle rettighetene til unge spillere. Han mener at disse spekulantene, som tjener penger hver gang disse spillerne selges, har brakt en «ny type slaveri» inn i fotballen.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen

Kommentarer til denne saken