RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pengene strømmer inn til Lance

Foto: Jamie Squire (Getty Images/AFP)
Sist oppdatert:
Lance Armstrong er utestengt på livstid. Men pengeproblemer har han ikke.

I kjølvannet av Lance Armstrongs avgjørelse om ikke å fortsette den juridiske striden mot det amerikanske antidopingbyrået (USADA), kunne Livestrong melde til ESPN om en betydelig økning i donasjoner gjort til organisasjonen deres. Faktisk har bidragene til Livestrong 25-doblet seg siden Lance-utestengelsen ble kjent sist fredag.

Les også: Hushovd forsvarer Armstrong

I følge Doug Ulman, styreformann for den Armstrong-frontede veldedigheten, fikk organisasjonen inn en standard donasjon på 3.200 dollar (omtrent 1.900 norske kroner) dagen før den syvdoble Tour de France-vinneren kastet inn årene.

Massiv pengestrøm
Fredag ettermiddag kunne ledelsen derimot melde om at hele 78.000 dollar (omtrent 454.000 norske kroner) hadde strømmet inn på konto. Samtidig melder USA Today at antall personer som stiller med økonomiske bidrag til Livestrong også øker vesentlig, og at produktsalget viser en markant oppadgående kurve med en solid firdobling fra torsdag til fredag.

- Vi er oppriktig takknemlig for sjenerøsiteten som folk viser oss, sier Ulman til USA TODAY.

Via Twitter takket også Armstrong for pengestøtten:

-Takk til alle våre utrolige støttespillere på verdensbasis. Dagens donasjoner 25-doblet i forhold til i gårsdagens. Takk, takk, takk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Armstrong startet veldighetsorganisasjonen i 1997 da amerikaneren ble diagnostisert med testikkelkreft. Over de siste 15 årene har organisasjonen samlet inn i overkant av 470 millioner dollar til kreftsaken.

Fortsatt rik
Etter at Armstrong valgte ikke å forsvare seg mot anklagene fra det amerikanske antidopingbyrået ble amerikaneren gitt en automatisk utestengelse på livstid fra sykkelsporten. De fleste observatører har valgt å se på avgjørelsen som en innrømmelse av skyld. Likevel virker det som at 40-åringen fortsatt høster støtte hos deler av befolkningen generelt og den amerikanske spesielt.

Dermed er ikke situasjonen for Armstrong helsvart. Selv om sykkelkarrieren til The American virker å ha nådd sin finale, er det lite som tyder på at hans rolle som filantrop ender med det første.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere