RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Pent pluss for VIF

Sist oppdatert:
Vålerenga Fotballs sportslige suksess gir også klingende mynt i kassa. Klubben kan presentere et driftsoverskudd på rundt seks millioner kroner i år.

Vålerenga-direktør Kjetil Siem kan dermed vise til økonomisk suksess, i tillegg til den sportslige oppturen i år.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, ligger driftsoverskuddet på størrelsesorden seks millioner kroner. I tillegg har klubben opparbeidet seg en egenkapital på rundt åtte millioner.

Opptur
- Det er en blanding av at vi har klart å redusere utgiftene, og at inntektene har økt i år. Det gir oss mye større handlefrihet i forhold til det å gå konstant ikke-likvid.

- Derfor har også oppturen kommet. I sommer hadde vi penger på bok slik at vi kunne satse, ved å ta inn Steffen (Iversen) og Arni (Arason), sier Siem til TV 2 Nettavisen.

Til tross for de pene regnskapstallene kommer ikke Vålerenga til å bruke penger over en lav sko neste år.

Null
- Nei da, vi har lagt opp til å drive i null neste år. Men da holder vi Royal League og Champions League-kvalifisering utenom. Skulle vi få suksess i Royal League, så blir det pluss der.

- Dessuten kan Champions League-kvalifiseringen, og eventuelt videre gruppespill eller UEFA-cup gi overskudd, forteller Siem.

Rødt før
Vålerenga har historisk sett vært satt i sammenheng med røde regnskapstall.

- I prinsippet har det ikke vært driftsoverskudd i Vålerenga Fotball før. Med unntak av hvis man på den tiden la inn salget av John Carew i driftsregnskapet, da. Det ga kanskje et lite pluss, sier Siem til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere