MANCHESTER (Nettavisen): Raheem Sterling står allerede med fem fulltreffere for Manchester City denne sesongen. Bare lagkamerat Sergio Agüero har flere, med sine seks scoringer.

Etter gigantovergangen fra Liverpool i 2015, slet Sterling tidvis med å leve opp til de store forventningene mange knyttet til ham.

Blant annet strevde vingen, som nå har blitt en notorisk målscorer, tidvis med å gjøre sjanser om til mål, i løpet av sine to første sesonger som Manchester City-spiller.

På de to første sesongene noterte han seg for totalt 21 scoringer i alle turneringer.

I løpet av de to påfølgende sesongene, var tallet steget til 48 scoringer. Det har Pep Guardiola høstet mye ros for.

Den forløsende justeringen

I forkant av de lyseblås bortemøte med Norwich, pekte City-manageren på én ting som han mener har bidratt spesielt mye til Sterlings utvikling.

- Det handler om å øve, øve og øve og om å styrke mentaliteten. Spillerne som scorer mål er alltid inne i boksen. Det er umulig å score om du ikke er der. Tidligere var han ikke det, men nå er han alltid der han skal være, sier Guardiola til Nettavisen.

Manchester City har vunnet Premier League de to siste sesongene.

Overfor Nettavisen er Guardiola krystallklar på at Raheem Sterling har vært en sterk bidragsyter til det.

- Hvis du ser på assistene og målene han bidrar med nå, er han en spiller som vinner kamper for deg. Tidligere gjorde han gode ting på banen, uten å levere et sluttprodukt som var godt nok, sier han.

- Jeg er så glad for å se hvordan han spiller. Forhåpentlig får han ikke med seg for mange av sammenlikningene med andre spillere. Det beste vil være om han ikke gjør det.

Messi- og Ronaldo-nivå

Trener Guardiola ble også spurt om lynvingen kunne komme opp på det samme nivået som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi en gang i fremtiden.

- Akkurat nå er han ikke på det nivået, men jeg håper han kan bli det. Selvsagt kan han det. Om det er målet hans, skal vi være her å hjelpe ham med å nå det, sier Guardiola.

Samtidig lovpriser den tidligere Barcelona-treneren både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

- Messi og Ronaldo har begge scoret 50-60 mål hver sesong de ti siste årene, vunnet Gullballen og individuelle priser hvert år med unntak av den foregående. De er legender og unike i fotballen. Ingen kan måles med dem, understreker Guardiola.