Det gikk hett for seg da Portugal hadde røket ut av VM-sluttspillet med et forsmedelig 0-1-nederlag mot Marokko.

Etter marokkanernes høytflyvende matchvinner hadde landet, og Cristano Ronaldo hadde forlatt gresset i tårer, var Pepe blant Portugals stjerner som raste mot dømmingen og det de mente var for lite tilleggstid.

Dagen etter kom det fram at Pepe fullførte kvartfinaledramaet med brudd i armen. Bruddskaden til den 39 år gamle hardhausen ble bekreftet på et sykehus i Doha.

Les også: Ronaldo uttaler seg etter VM-exiten

Porto-midtstopperen, som spilte hele ti sesonger for Real Madrid, spilte hele den dramatiske VM-kampen i Portugals forsvar lørdag. Til liten nytte.

Marokko holdt unna og sikret seg avansementet til semifinalene, som første afrikanske land i VM-historien. Og det selv om innbytter Walid Cheddira pådro seg to gule kort og utvisning i et par situasjoner med få sekunders mellomrom mot slutten.

Ifølge Mirror er det uklart hvor lenge Pepe spilte med bruddskaden.

Da kampen var blåst av var 39-åringen uansett langt mer opptatt av Marokkos sløsing med spilletid, og det argentinske dommerteamet, enn sin egen skade.

I likhet med flere lagkameratere ga han uttrykk for at dommere fra Argentina ikke burde vært satt opp når nasjonen fortsatt har sjansen til å vinne VM.

– Det er uakseptabelt at en argentinsk dommer leder kampen. Hvorfor spilte vi den andre omgangen? Keeperen lå mye nede, og dommeren la bare til åtte minutter, raste Pepe.

– Vi spilte ikke i det hele tatt i andre omgang. Det eneste laget som spilte fotball var oss. Vi er lei oss. Laget hadde kvaliteter til å vinne VM, og det klarte vi ikke. Jeg kan vedde på at Argentina blir mester, fortsatte han.

Det første av Cheddiras to gule kort på overtid skjedde i en voldsom duell med nettopp Pepe.

Om vi skal tolke sitatene til Portugal-troppens eldste spiller, var alle bruddene i spillet mye harde å svelge enn at han faktisk brakk armen på et tidspunkt i VM-oppgjøret.

Les også: Uefa-dommer langer ut etter VM-kaoset: – Komplett katastrofe for tilliten

– I 90 minutter ville Marokko bare stoppe spillet med små frispark. Dommeren ga dem ikke advarsler, fulgte ikke med og sånn fortsatte kampen. Vi prøvde å spille og holde ballen langs gresset. Ballene de gjenvant var pasninger framover og forsøk på å vinne andreballer. Så var de fornøyd med å score det målet, oppsummerte Pepe.

VMs tredje eldste spiller og Portugal-troppens visekaptein avsluttet med å si han var stolt av lagkameratene sine, samt at laget gjorde mye riktig for å vinne i kvartfinalen.