*Nettavisen* Sport.

Pepet ut i siste kamp

Foto: (scanpix)

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Nils Johan Semb og Norge ble ydmyket og pepet ut på Ullevaal. Men Semb avviser at det hele var flaut.

20.11.03 09:56

NORGE – SPANIA 0-3: Det norske laget ble fullstendig rundspilt av ett av de beste lagene som har besøkt Ullevaal. I sin siste kamp som landslagssjef ble Nils Johan Semb pepet av banen.

- Om det var flaut? Nei, det er overhodet ikke flaut. Slik er fotballen, noen ganger møter man bare lag som er bedre, sier Semb.

Bare en sjanse
Og det har vært klart for alle siden avspark i Valencia lørdag at Spania holder en helt annen klasse enn Norge. Likevel var det grunn til å forvente mer av det norske mannskapet hjemme på Ullevaal. Feilpasningene florerte fra start, særlig Steffen Iversen var ille. Laget fremsto avventende og baktungt mot lekne og drivende gode spaniere.

TV 2 Nettavisen noterte Norges første avslutning på mål etter en halvtime, da Tore Andre Flo headet ballen i en løs bue ned i armene på den spanske keeperen. Den første, og eneste, norske målsjansen kom da John Arne Riise skjøt fra kort hold i det 85. minutt. Til sammenligning hadde Spania et tosifret antall voksne målsjanser.

- Det er for dårlig at vi ikke skaper en sjanse før den tid. Men vi spiller ikke bedre enn motstanderen tillater. Jeg kan ikke si det ofte nok, men Spania var på et helt annet nivå enn oss, sier Semb.

To tabber - av henholdsvis Christer Basma og Espen Johnsen - sørget for å avgjøre kampen tidlig i andre omgang. Først forærte Basma ballen til Vicente i egen 16-meter, og Valencia-stjernen satte den kontant inn i hjørnet til 0-2. 0-3 kom da Joseba Etxeberria fikk Espen Johnsens utspill i hodet og noe ufrivillig headet i mål. Ydmykelsen var komplett.

- Forstår skuffelsen

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Er du flau over fotball-landslaget?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat

Selv dommer Collina må ha syntes det hele var ille å se på, og i medfølelse med det norske laget gjorde han ende på lidelsen og blåste av kampen to sekunder for tidlig. Da brøt det ut en enorm pipekonsert mot det norske laget fra de som var igjen på Ullevaal – noen hadde begynt å forlate banen allerede etter 56 minutter.

- Jeg skjønner jo skuffelsen til publikum. Alle håpet at vi skulle klare det. At noen blir skuffet når vi ikke gjør det, det skjønner jeg. Men vi måtte vært på optimalt nivå og i tillegg hatt alle marginer med oss for å slå Spania, sier Semb.

Men om mange hadde forlatt stadion, var det likevel to supportere som valgte å storme banen.

Den ene ble taklet særdeles presist av keeper Frode Olsen.

Olsen var tydelig irritert da han løp etter og sendte unggutten i bakken med en veltimet takling i knehøyde som under spillets gang ville kvalifisert for et soleklart, rødt kort. Etter taklingen tok Olsen supporterens grønne topplue og dro den ned over sin egen isse, og høstet applaus fra såvel publikum som de spanske journalistene på pressetribunen.

Bare Drillo er bedre
Det knusende nederlaget ga Semb en trist sorti på Ullevaal. Han forlot jobben som landslagssjef med et knusende nederlag og publikums misnøye ringende i ørene.

– Det å være landslagssjef har vært en krevende og tøff jobb. Vi har brutt en del barrierer, vi har tatt oss til Norges første EM og til det første playoff. Jeg synes vi har levert jevnt bra resultater, mener Semb om sine fem år i sjefsstolen.

Han ledet Norge i 68 kamper, og fasiten viser 29 seirer, 21 uavgjorte og 18 tap, målscore 89-61. Av alle Norges landslagssjefer har bare Drillo bedre resultater.

- Jeg husker mye fra denne tiden. De beste kampene var kanskje mot Spania i EM (seier 1-0) og Slovenia (EM-kval, 4-0), sier han.

Har Nils Johan Semb gjort en bra jobb? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.