Seriemester Vålerenga var på forhånd stor favoritt i kvartfinaleduellen med nabolaget Manglerud Star, men en 16 år ung keeper ved navn Steffen Søberg gjorde det vanskelig for St. Hallvards menn.

Linus Fernström (22) startet kvartfinalene som førstekeeper, men mistet plassen til Søberg etter fire baklengsmål på 21 skudd da Vålerenga vant den tredje kampen 4-1 og tok ledelsen 3-0 i kamper. Søberg holdt nullen i de siste 20 minuttene av den tredje kampen, og vartet vartet opp med 35 redninger på 36 skudd da Manglerud Star overrasket Vålerenga ved å vinne 5-1 i den fjerde kampen.

Fredag kveld leverte 16-åringen igjen en svært god innsats.

Fra 3-0 til 3-3
Vålerenga dominerte kampen totalt og pepret tenåringen med 40 skudd. Steffen Søberg reddet 36 av dem, men det var ikke nok til å forlenge sesongen for Manglerud Star.

- Han sto bra i dag også. Det er veldig gøy at det kommer fram nye talenter, sier Espen «Shampo» Knutsen, Vålerengas manager, til Nettavisen.

Vålerenga ledet allerede 3-0 før Manglerud Star klarte å score sitt første mål for kvelden. Lars Erik Spets ga Vålerenga 1-0 i overtall tidlig i første periode, før Lars Erik Lund økte til 2-0. Lars Erik Spets scoret igjen tidlig i andre periode, før Justin Bostrom reduserte mens Manglerud var i undertall.

Dan Fredrik Nygård reduserte til 2-3 i overtall og Bostrom utlignet til 3-3 tidlig i tredje periode. På under 16 minutter gikk Manglerud Star fra 0-3 til 3-3. Det viste hvilket hjerte Manglerud spilte med mot seriemesteren.

Gleden varte likevel mindre enn seks minutter.

Roser Lars Erik Spets
Drøyt åtte minutter ut i tredjeperioden scoret Blake Evans for Vålerenga, og det målet viste seg å bli det avgjørende. Vålerenga vant 4-3 fredag og 4-1 totalt.

- Jeg synes at vi kontrollerte i hele tredje periode, selv om de fikk 3-3 i starten. De hadde vel bare fire skudd i den perioden, poengterer Shampo.

Han er naturligvis svært fornøyd med Lars Erik Spets - som vanlig.

- Lars Erik var veldig bra i dag. Han er et arbeidsjern, og ofrer seg hele tiden for laget. Han er veldig viktig for oss, mener Knutsen.

Ønsker Storhamar
I semifinalen får Vålerenga igjen velge selv hvilken motstander osloklubben skal møte. Espen Knutsen er ikke sikker på hvilket lag han foretrekker, men Lars Erik Spets har svaret klart.

- Personlig ønsker jeg Storhamar. Men dette får lederne og laget bli enige om, sier Spets til Nettavisen.

Også Spets gleder seg over spillet til motstanderens unge keeper, Steffen Søberg.

- Han sto kjempebra i disse to kampene. Det er kult at det kommer noen unge keepere som gjør det bra i den norske ligaen. Han hadde ingen sjanse på noen av målene, konstaterer Spets.

Før han legger til, med latter i stemmen:

- I hvert fall ikke mine to!

Storhamar slo ut Lørenskog
Storhamar sikret seg også en plass i semifinalene fredag kveld, gjennom 4-2-seier over Lørenskog. Joakim Jensen og Andreas Grøndahl scoret to ganger hver for hamarlaget.

Vålerenga og Storhamar får nå hvile noen dager ekstra i forhold til de to siste semifinalistene. Sparta og Stavanger må spille minst én kamp til, mens Stjernen og Lillehammer må vinne to kamper på rad for å ta seg videre fra kvartfinalen.

Sparta var det laget som fulgte Vålerenga best i grunnserien, og sarpsborglaget er følgelig klar favoritt i kvartfinaleserien mot erkefienden Stjernen. Anført av Jonas Solberg Andersens to mål og én målgivende vant Sparta fredag kveld 4-1 og tok dermed ledelsen 3-2 i kamper i best-av-sju-serien.

Stavanger Oilers inntok også ledelsen 3-2, gjennom å slå Lillehammer hele 6-0 foran over 2100 tilskuere hjemme i Siddishallen.