DOHA (Nettavisen): Manchester United-stjernen ankom podiet i mediesenteret i Doha sammen med trener Fernando Santos rundt 14:50 lokal tid.

Deretter ble han pepret med spørsmål om sin tidligere klubbkamerat Cristiano Ronaldo, som nå er ferdig i klubben. Den offisielle forklaringen er at partene ble enige om å terminere kontrakten, men avgjørelsen kommer i kjølvannet av et omstridt intervju med Piers Morgan.

Fernandes både forklarte og gjentok diplomatisk at Ronaldos exit ikke har påvirket laget før VM, men da det fjerde Ronaldo-spørsmålet (av fem mulige) kom, virket hovedtrener Santos å se seg lei av hvilken retning pressekonferansen tok.

68-åringen satte seg tilbake i stolen, la hodet i hendene og så ut til å riste på hodet.

Ble konfrontert

Like etter ble han selv konfrontert av en portugisisk journalist, som antydet at han så preget ut av alle Ronaldo-spørsmålene.

– Nei, ikke i det hele tatt, sier Santos, som avvæpnet eget kroppsspråk.

Han påpeker at Ronaldos eksplosive intervju med Morgan som til slutt endte med exit i Manchester United aldri har vært et tema i spillergruppen før VM-åpningen mot Ghana torsdag.

Bruno Fernandes på sin side fikk spørsmål om det har vært en ukomfortabel situasjon, all den tid han er Manchester United-spiller til vanlig, og Ronaldos lagkamerat på landslaget.

– Nei, det er ikke ukomfortabelt og jeg trenger ikke velge side. Det var et privilegium å spille på landslaget med ham, og en drøm å spille i samme klubb som han. Cristiano har alltid vært en inspirasjon for meg, sier Fernandes foran en fullsatt pressekonferanse-sal, hvor også Nettavisen var til stede, i den qatarske hovedstaden.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse å få spille med ham, men ingenting varer evig. Han tok en ny avgjørelse for livet og karrieren hans, og vi må respektere hans beslutning.

Pressesjefen måtte bryte inn

United-stjernen fikk deretter spørsmål fra en ghanesisk journalist, som ba om at midtbanespilleren skulle svare på engelsk. Portugals pressesjef Francesco Abreu ga deretter beskjed til Fernandes om å svare på portugisisk, og heller la simultanoversetteren gjøre jobben.

Like etter ble det teknisk trøbbel med appen som skal oversette alle svar, hvorpå flere engelske journalister ba Fernandes om å svare på engelsk.

28-åringen innledet deretter et svar på engelsk, før pressesjefen så seg nødt til å gripe inn.

- Han kommer ikke til å svare på engelsk, var den klare beskjeden før Fernandes byttet til morsmålet.