Gå til sidens hovedinnhold

Per Ciljan skal bli målkonge

Han har bare scoret tre mål på tre sesonger, men i år vil Per Ciljan Skjelbred bli målkonge i Tippeligaen.

MANCHESTER (Nettavisen): 19-åringen har spilt 35 kamper i Tippeligaen. Det har blitt tre mål. Fordelt på to kamper. Men går alt som RBKs vidunderbarn håper på, vil han runde et tosifret antall mål i 2007.

- Jeg har et stort utviklingsmål. I år er det å score ti mål i serien, sier Skjelbred til Nettavisen.

RBK-trener Knut Tørum har etterlyst flere mål fra de sentrale midtbanespillerne, og Skjelbred vet at han har mye å gå på. I 2006 endte det på null mål på 20 kamper. I 2005 nettet han tre ganger på 13 kamper, mens det ble null mål på de to innhoppene han fikk i 2004.

Til sammenlikning har de mestscorende midtbanespillerne i Tippeligaen scoret 10 (Koren, 2006), 8 (Koren 2005) og 12 (Einarsson, 2004) i samme periode. Det betyr at Skjelbred sikter mot stjernene.

- Må bli mer egoist
Da han ser Nettavisens skepsis, legger han raskt til:

- Selv om jeg ikke klarer det, så vil jeg ha det målet. så jeg hele tiden har noe å strekke meg etter.

- Scoret du mye som junior da?

- Nei.

- Men¿?

- Jeg har egentlig aldri scoret noe særlig med mål. Jeg har alltid vært den som har lagt til rette. Men jeg vil bli bedre på det å score. Nå skal jeg bli mer egoist. Jeg må i hvert fall forsøke å skyte. Jeg trener ekstra på skudd, og jeg prøver å være bevisst på at jeg skal forsøke å skyte når sjansen er der, forklarer han.

På mandagens landslagstrening i Manchester viste RBK-spilleren at det ikke bare er tomme ord han kommer med. Gang på gang fintet han vekk en motspiller, og gikk på skudd. Alt traff ikke. Men han forsøkte i hvert fall.

Stor forskjell fra i fjor
Det store spørsmålet er imidlertid om han i det hele tatt vil få spilletid i et knallsterkt besatt RBK-lag i år. Ser man på statistikken er den nemlig lite hyggelig lesning. Han startet åtte av de ni første kampene i fjorårets sesong, men var kun i startoppstillingen i fem av de siste 17 kampene.

I vinterens treningskamper har han startet i fire av ni kamper.

- Men hvis jeg gjør det bra og står på, så blir det spilletid. Det tror jeg absolutt, sier han.

Og forteller hvorfor 2006 ble en vanskelig sesong.

- Etter operasjonen så fikk jeg ikke trent på noen måneder. Jeg fikk ikke noe grunnlag. Det ga seg utslag i at jeg ikke kom i form. Jeg hadde ikke noe sprut i beina. Nå stiller jeg imidlertid likt med de andre. Jeg har fått en fin vinter, og trent godt i 3-4 måneder. Forskjellen er stor fra i fjor. Nå kjenner jeg at steget er der, og at ballberøringene er det. Nå ligger alt til rette, sier han.

Akkurat det lover ikke bare bra for Rosenborg. Men også for Åge Hareides Norge.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler