Per Elofsson er sliten og utbrent

Per Elofsson kom inn som svensk skisports redning i 2000, og mange regnet med at han ville overta Bjørn Dæhlies rolle som verdens suverent beste langrennsløper. Hva gikk galt?

Forrige helg reiste det svenske langrennslandslaget til Toblach i Italia - uten Per Elofsson. 26-åringen fra Umeå ble igjen hjemme. Trøtt og sliten, og med diagnosen overtrent.

- Det ligner på utbrenthet. Både kroppen og psyken rammes. Per er usikker. Han kjenner ikke igjen kroppen, sier trener Ola Rawald til Aftonbladet.

Rawald har sammen med fysiologen Michael Svensson tatt på seg oppgaven med å få Elofsson tilbake blant verdenseliten. En av oppgavene blir å finne årsakene til at han er overtrent.

Elfosson trener rundt 850 timer i året. Det er ikke spesielt mye mer enn konkurrentene.

- At han er overtrent har ikke så mye med mengden å gjøre. Det er opplegget som varierer. Per kan ha satt av for lite tid til restitusjon, mener Rawald.

Elofsson trener denne sesongen betydelig mindre enn det som kreves for å henge med i toppen. Derfor er det ingen som forventer noe av ham.

- Dette er et mellomår for Per. Han har ingen ambisjoner om å vinne noen konkurranser, sier landslagets hovedtrener, Per-Erik Rönnestad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.